Gutta på tur
Onsdag 3 august
Endelig har gutta nådd målet!Siste etappe har gått fort unna, de var svært ivrige etter å komme frem.Det var full tåke og lett yr da de dukket frem fra tåkehavet og opp på platået hvor vi sto klar med boblevann og gratulasjoner.Det var to svært blide gutter og to lykkelige hunder som kom mot oss med det største smilet vi har sett på lenge.
Hundene hoppet av glede og fikk en boks med god mat begge to før de startet den siste parademasjen frem mot selv globen.
Så nesten ut til at hundene skjønte at noe var i gjære.De løftet hodet og gikk så flott side om side siste 200m.Flere ganger måtte de stoppe opp for å bli fotografert av turister som måpende kikket etter dem der de gikk.Skulle tro de aldri hadde sett gutter med sekk og hunder med kløvsekk.Jubelen sto i taket da de fikk greie på hva gutta egentlig hadde vært med på.
Men tilslutt var det vår tur til å klatre opp på globen for å fotografere.Gutter og hunder smilte omkapp i tåka og regværet.Men hva gjorde vel det på en slik flott dag.
Etter fotograferingen dro vi tilbake til rorbuen vår og spiste og slappet litt av før vi igjen dro opp til Nordkapp.Vi hadde bestilt bord på restauranten deroppe(vi bestilte solnedgang også)
Mens vi spiste en aldeles nydelig buffet med skalldyr,reinsdyrkjøtt,baccalao og jeg vet ikke hva som ikke var der,så kom solen tittende frem gjennom tåken og vi fikk solnedgangen vi hadde bestilt.
Vi fikk en flott utsikt over havet og fikk virkelig sett hvor enormt og spektakulært det er der oppe.
Gjennom hele desserten og kaffen  kunne vi nyte utsikten gjennom panoramavinduer.
Etter maten trillet vi stappmette ned til kinoen og kikket på Nordkappfilmen en siste gang før vi igjen dro til rorbuen hvor gutta sov over sammen med oss.

Og det beste av alt...gutta er minst like gode venner og gleder seg nå stort til å komme hjem til østmarka og jakte på fugl og dyr.
Keino og Bjørka er også blitt perlevenner.Tipper det blir noen turer på dem også i østmarka fremover.
Kim og Anders,Keino og Bjørka.
Lørdag 23 juli

Gutter og hunder er kommet til Sappen.Labben til Keino er blitt bra igjen.Kim har gnagsår som vi håper bedrer seg iløpet av et par dager.
Nå blir de i Sappen i to netter før de tusler mot Alta.
Turen hit har vært lang og slitsom med mange og laaaange steinurer og masse innpåslitne mygger.
Noen sure grinete damer de traff inne i fjellheimen fortalte at "det blir værre".

Onsdag 20 juli
Alt vel med gutta.Det er dårlig mobildekning igjen,det var bare så vidt vi fikk kontakt idag.
Gutta trenger mer myggolje.......
De har vært mye sol og varmt vær hos dem.Allerede kl 0530 er det ulidelig varmt i teltet og ikke mulig å være der.
Ser jeg har bommet litt på Sverige og Finnland.Det er ennå noen dager før de må svinge utenom Finnland.Håper det går greit for dem.
Fredag 15 juli
Gutta har nå kommet seg inn på Nordkalottløypa.Inatt sov de over på Innset etter å ha tatt en hviledag på Lappgjordhytta.De var totalt utslitte etter turen fra E10 til Lappgjordhytta hvor de greide å komme seg på ville veier.Alle fire bare sov og sov på hviledagen.
Men nå er de i fin fart igjen.Kim har båret tre kg hundemat for Keino og har nå en sekk på rundt 35 kg.Det er for tungt!
Håper han legger maten over i Keino sin sekk nå.

Imorgen vil gutta komme seg inn i Øvre Dividal Nationalpark.Der blir de vel ca 2-3 dager før de møter på et mulig problem.
Nordkalottløypa svinger så vidt det er innom Finnland,men siden hundene ikke er rabbies vaksinerte må de holde seg på norsk side.
Ut fra kartet blir det ikke lange omveien men aldri godt å si!!De har vært på ville veier før.....

For et par dager siden greide de å "unngå" tre unge "frøkener" som også går Npl.De går nordfra og er på vei til Lindesnes.
Jeg har lenge sett frem til at de skulle treffe dem.Det må ha skjedd akkurat mens de var på "kålmarktur" for jentene hadde logget ut av Lappgjordhytta like før gutta ankom.Ergelig!
Onsdag 13 juli
Gutta kom vel frem til Narvik,fikk levert bilen og kommet seg på hotell.
Tror de kom sent,Kim fortalte at de snek seg forbi resepsjonen med hundene(det var lov å ha hund på rommet)og krøp til køys.
Hundene har oppført seg eksemplariske hele veien fra Bodø.
Etter en bedre frokost(hundene ble smuglet ut samme veien)var det på tide å komme seg ut av Narvik og rett øst inn i terrengent igjen.
Lettere sakt enn gjort........
Planen var buss inn til Bjørnfjell,men denne gangen traff de på en sur buss-sjåfør som nektet de adgang uten engang å spørre etter allergikere.
Jaja....Ofotbanen,Norges mest lønnsomme tog var da et godt alternativ.Gutta trasket ivei med hunder på slep(eller igrunnen omvendt).Så viser det seg at toget er innstilt!!!!Er det mulig da??Men ingen problem, det var satt opp busser istedet(det har de jo god erfaring med)
Og hell over allt hell.En hyggelig svensk sjåfør ba de ta med seg hundene bakerst og gjemme de der.
Så nå er de på vei til Bjørnfjell og tilbake til naturen der de hører hjemme!
Håper de får en noenlunde problemfri periode fremover.Heretter er det vel bare samer som kan finne på noe krøll for dem.
Tirsdag 12 juli
Vel framme i Sulitjelma var det på tide med nye forsyninger for gutta.
Erlend skulle avslutte sin tur her så heretter blir Kim og Anders alene.
Vi møtte dem med reinsdyrgryte og innleid hytte.Gutta spiste som de aldri skulle ha sett mat igjen.De savner kjøtt sier Kim!
Tidlig mandag morgen tok vi med oss hunder og all bagasjen for dem og Dro til Bodø der Anders skulle hente den nye sekken sin og samtidig treffe kjente i militærleiren.
Men "alt" gikk galt.Bussen som skulle gå 1040 fant det for godt å vente et par timer.Skrkkog gru,der satt vi med hunder og bagasje og viste nesten ikke hva vi skulle gjøre for vi skulle med ferje til Lofoten.
Til alt hell kom en kjekk ung mann Anders kjenner og satte seg ned på kaia og passet på bagasje og hunder mens vi satt i ferjekø.
Mens vi satt i køen kom gutta innom 10 minutter før ferjen vår skulle gå.Snau timeing synyes nå jeg men det gikk jo supert.
De fikk en bil i fra militærleiren som kjørte dem opp og inn i leiren så de slapp å gå.
Og den flotte unge mannen syklet hjem igjen og skal ta imot gutta for natten.De skal få sette opp telt i hagen hans før de skal ta buss videre imorgen.

Planen til gutta var å gå på norsk side hele veien oppover,men grunnet høye fjell og dype daler uten stier bestemte de seg for å ta snarveien gjennom Sverige slik alle andre gjør.
Men det skar seg totalt!Det er overhode ikke lov å ta med hund inn i den svenske nationalparken Padjelanta som de måtte gå gjennom på langs.Ikke engang hunder i bånd er lov.....de ville risikere å bli hjemsendt med helikopter på egen regning om de ble tatt i å bryte den loven.Det tok de selvfølgelig ikke sjansen på.
Kartet ble studert i alle bauger og kanter før de bestemte seg for å ta buss fra Bodø til Narvik og gå videre derifra.
Buss med hund ja.......joda en hyggelig buss-sjåfør forteller at det er ingen problem.....vel og merke dersom det ikke er en allergiker ombord.
Sjåføren spurte over callingen om det var allergikere ombord og det satt selvfølgelig to stk om bord.Gutter og hunder blir sendt på hodet ut igjen.(bussen går to ganger om dagen og dette var ettermiddagsbussen)
Hva gjør vi nå?Ikke særlig annet å gjøre enn å leie bil i Bodø og kjøre opp selv.Og flaks over all flaks så fikk Kim leid en bil mens Anders gjemte hundene(det er ikke lov å kjøre leiebil med hunder grunnet allergikere!)Det ga de nå fullstendig blaffen i.Litt tepper på gulver og grundig rengjøring før de setter fra seg bilen så er den biffen ordnet.Så nå er de på tur i bil.
Vel fremme i Narvik en eller annen gang i kveld/natt har moren til Anders leid dem inn på hotell med frokost!!De blir bortskjemte på alle bauger og kanter nå,men de har fortjent det:-)
I militærleiren fikk de lov å robbe et kjøkken for baguetter og pålegg så de er nå reddet et par dager fremover.
Men så er det på`n igjen i villmarka.Denne gangen er det lenge til vi treffer dem neste gang,ingen muligheter for å treffe dem før ca Reisadalen om 10-14 dager.
Erlend tok flyet hjem tirsdag morgen. 
 
På hurtigrute kaia i Bodø
Tirsdag 5 juni
Etter noen fine dager i fjellet er gutta nå kommet til Bolnastua ved Saltfjellet-Svartisen nationalpark.Her fikk de igjen nye forsyninger av oss samt ferskt brød,bacon og svenske kjøttboller til lunsj.Alt gikk ned,baconfettet ble fortært som dessert....usj.
På Bolnastua traff de igjen en 1947 modell herremann(pensjonert lege ved navn Falk) som også vandrer fra Lindesnes til Nordkapp.De har truffet han ved et par anledninger tidligere også.Han syntes det er artig å treffe på gutta.Han startet en dag etter våre gutter og ligger pr idag fortsatt en dag etter....men han har ikke hoppet over en strekning ennå så vidt vi vet.Han toger fremover som et lokomotiv!
Gutta følger nå gamle E6 over Saltfjellet frem til Lønsstua der de skjærer innover i fjellet og ender opp på Junkerdalen turistsenter der vi for øyeblikket ligger.De kommer hit til torsdag men går nok videre samme dag.
Akkurat nå kom Spotn inn,det ser ut til at de ligger nøyaktig på polarsirkelen.De skulle ha en "halvveis hviledag" idag,de har altså ikke gått langt.Alle fem var ved godt mot og i god form men sultne.De merker nå at tre måltider om dagen ikke er nok og skal prøve å øke til fire måltider om dagen nå.Et lite mellommåltid skal legges inn.
Hundene så uvanelig friske og raske ut.Ofte ligger de srakt ut når vi møter de,men denne gangen var de oppegående og i strålende humør.(de er forøverig alltid i strålende humør når de treffer oss:-)

Bildet viser gutta og Falk.

Jo en ting til.Ryggsekken til Anders er snart gått i oppløsning,flere slitasjesteder som snart ryker.Det værste er at skuderstroppen snart ryker!Dette er en splitter ny toppmodell fra Norrøna og da skal ikke slikt skje etter 70 dager.
Gutta har igjen mailet og klagd og ny ryggsekk skal de hente i Bødø neste mandag.
Syntes det er mye dårlig utstyr å få tak på.Riktignok er dette nesten max av hvordan utstyret kan testes men så fort bør utstyret ikke gå i stykker.
Kløvsekken til Keino har et slitasjepunkt men det er nok aldeles selvforsynt og etterat vi oppdaget det har det ikke forandret seg i heletatt.
 
Torsdag 30 juni
Gutta ligger for øyeblikket(torsdag morgen kl 12)værfaste.
De prøvde seg på å gå rundt 500 m idag men måtte snu og returnere til koia de ligger i.Det er tykk tåke yr og regn samt vanskelig terreng.....og ny melding 7 min senere sier at det regner som bare det!!
Kaffen står og koker og de avventer......
Slik er det nå i fjellet sier kim,uforusigbart.

Bildet viser de beryktede NPL bollene!


Torsdag kveld......gutta ligger fortsatt værfaste men de melder om at været er noe lettere.De regner med å komme avgårde imorgen og satser på å gå på litt for å ta igjen denne dagen.
Npl boller hos Elisabeth,Gunder og Andreas i Tverrelvnes.
Tirsdag 27 juni
Etter noen dager uten mobildekning og atpåtil uten Spot er det mange som har vært bekymret for gutta.Men intet nytt er godt nytt :-)
Alt har gått etter planen og de ankom Steikvasseter lørdag ettermiddag.
Her ble de møtt med varme senger,dusj og badstue samt tonnevis med mat.
Hviledagen sin tok de her i strålende sol.Alle var fortsatt i god form og ved godt mot.Nå skal de ha endel gode etapper forran seg med mange overnattinger inne på hytter samt merkede løyper.
Det har blitt noen elvekryssinger og snøsprekk kryssinger som kanskje har vært litt på kanten noen ganger.(se bilder på Kims blogg)
På to av bildene er det Keino som får gjennomgå litt.På det ene bildet blir han tatt av elven og drar nesten Kim med seg,på et annet bilde ser vi Anders løfte Keino med kløvsekk ned i en snøsprekk og over på den andre siden.Det ble litt for langt å hoppe for han.

Idag dro de videre innover i fjellet og vi skal møte de neste gang om ca en uke.De valgte å ta to korte etapper istedet for en lang.Det passet greit for oss siden vi alikevel er i området.
Torsdag 23 juni
Da fikk vi endelig overlevert gutta reservedeler til teltene.Håper de nå holder resten av turen.
Alle tre var i godt humør og god form.Litt sure etter Å ha slitt seg over Børgefjell i svært dårlig vær og svært dårlige forhold.
Det blåste kraftig og var godt under 5 grader.Sannsynligvis -grader trodde gutta.Det grenset for å være forsvarlig å gå over fjellet mente de.Det var så ille at de hadde bestemt seg for å gå på veien videre men ble gledelig overrasket da de så at neste fjellene de skulle over var rimelig snøfrie så de la lystig ivei oppover lia.Ser på spot at de krabbet seg helt til topps før de la seg til sent på kvelden.
Blir nok St Hans bål på dem ikveld for å holde myggen unna.
Keino er "back on track",håper labben hans holder videre fremover.Jeg vet ennå ikke hva som egentlig var galt med den.Han satte ihvertfall pris på å få gå litt igjen.
Neste gang skal vi møte dem på Steikvasselv hvor de planlegger en hviledag.De kommer sannsynligvis dit til mandag.
Vi håper å få en stor hytte der oppe slik at alle får sove inne og gutta får en dusj......gjett om de trenger det nå.
Mandag 20 juni
Nå har gutta vært på tur i to måneder og igrunnen går det veldig bra.Jaja om vi ser bort fra regn,masse snø,digre elver,poteskade,vind og kaldt samt stekende varme og ødelagte telt osv osv.

I Børgefjell er det masse snø og svære elver som må forseres.Det er ikke tilrettelagt for turisme i Børgefjell(og takk for det) så dermed kan de se langt etter stier og broer.
Jeg ser på Spot at fremdriften går noe sent  og Kim lurer på om de rekker frem til avtalt depot punkt.I såfall vil de gå tom for mat........
Lørdag 18 juni
Keino ble hentet ut av fjellet igår etter at han begynte å halte veldig på et ben.Heldigvis går det foreløpig bra med han oh håper han er klar til å gå videre neste gang vi treffer gutta.

Nå har Kim sitt telt knekt på to skjøter idag og det er helt umulig å repare mer på dem.han har prøvd seg med tape og pinner....igrunnen ganske krise.
Han har også tatt øverste skjøtedel og delt i tre med leathermankniv)gjett om det tar tid) og bruker nå den som utvendig skjøt med sportstape.

Godt de har noe å bedrive kveldene med.........

Vi har nå fått tak på reservedeler fra Helsport,de kom en dag for sent til at jeg fikk levert de da jeg hentet Keino.Så her ligger de til neste gang vi treffer dem.
Dersom noen vil ta en løpetur fra Tjøtta til Børgefjell så si ifra....
Torsdag 16 juni
Teltene til både Kim og Anders er nå gått i stykker tilsammen tre ganger.Nå er det slutt på reservedeler så neste gang et ledd ryker får vi håpe det ikke regner.
De har vært i kontakt med Helsport som umiddelbart sender oppover ny komplette stenger samt flere reservedeler.
Vi sitter nå i Brønnøysund og venter på dem.De kommer til Intersport om et par dager får vi håpe.

Leielenken til Keino røk jo også for et par uker siden.Jeg sendte umiddelbart en mail til Sverige og fikk tilsendt to ny bånd samt en ny utskiftbar del.De fikk sendt opp til familien Frengstad i Røyrvik og hentet de der igår.Servicen et på topp hos alle!!Men det er jo ergelig at splitter nye ting skal gå så fort istykker.

Gutta er nå på vei inn i Børgefjell.Videre skal de passere Hattfjelldal og ende opp nordøst i Røssvatnet hvor vi skal møte dem neste gang.

Erlend er på beina igjen og jeg håper de holder turen ut nå.
Mandag 6 juni

Kim melder om masse tungt terreng de har gått i gjennom nå.Masse myr og vann.
De har nå truffet Erlend og tar med seg han videre fremover.Igår lå de ved en hytte og fikk fisket tre ørret,det smakte vist utrolig godt.
De passerte også Norges midtpunkt igår.En liten milepel selv om det ikke akkurat er halvveis i turen.
De har krysset mange elver hvor de har vært nødt til å vade opp til kneet.Det har også vært mye fjellrygger å forsere.
2 mil på kartet er myyyyye mer i terrenget sier Kim.
Inatt skal de også sove inne på en hytte.
 

Norges areal midtpunkt.
Lørdag 4 juni

Sekkene er pakket og klare.Keino er kjempeklar til å gå videre.Nå skal de gjennon Blåfjella-Skjækerfjella nationalpark.
Erlend har ennå ikke dukket opp så gutta måtte dra avgårde.Han møter de nok litt nordover i nationalparken.
I natt ser det ut til at de ligger over like ved Norges arealmidtpunkt.Tipper de tar en kveldstur bort for å kikke på punktet.
Dessverre er de ofte uten dekning slik at jeg ikke blir daglig oppdatert over hvordan de har det,men spot`n virker altid.Kim melder om masse fugl i fjellet, de skulle ønske det var jakt nå for en rype hadde smakt veldig godt.
Ellers er deres største ønske for tiden å treffe på en ulv og en bjørn.Gjerne på betryggende avstand syntes nå jeg.Sjansen for at bamsefar er ute og tusler i området de skal igjennom nå er større enn området de har vært igjennom.

Kim og Keino
Fredag 3 juni
Alle fire er nå kommet velberget og fortsatt i god form til Steinkjer(Føllingstua) hvor "halve" slekta ventet på dem.Spesielt moro for Anders som ikke har truffet sine på lenge.
Kim benyttet anledningen til å dra innom Jakt og fangstbua til John S i Steinkjer.Til stor skuffelse var bua stengt :-(
Erlend,Petter og Robin er nå på vei oppover hit for å treffe gutta.Erlend skal være med dem en periode fremover.Det blir jo artig for dem.
De skal ha en lang strekning over til Røyrvik nå før de igjen får nye forsyninger av oss.
Regnet har silt pent og pyntelig ned i hele dag.Ikke noe nytt om bilen,den står etter mye og men på et verksted.har vi flaks kan en mekaniker reparere bilen på kvelden imorgen(hvis han greier å skaffe waieren som er røket)hvis ikke må vi vente til mandag kveld :-(
Keino og Bjørka er kommet hit nå så her sitter vi med 4 hunder i helgen.
Alle er gode venner så det går greit,bare Ira som ikke helt liker at Bjørka er her,men det løses elegant ved å la hun ligge på et eget soverom og sove for seg selv.Og gjett om hun koser seg i fred og ro??
Fredag 27 mai

Inatt lå gjengen i telt like ovenfor Meråker.Etter en kjapp spasertur kom de ned til bygda og fikk avlevert Keino,Bjørka og litt utstyr før de tok buss til Trondheim for å hilse på kjente fra militæret.
Søndag busser de tilbake og får tilbake hundene samt mat og utstyr for neste etappe.
Hundene ligger her hos oss på hytta nå og koser seg.Begge har spist godt idag og er i fin form.
Litt ekstra god mat skal de også få på kvelden idag.
Nå skal jeg tørke kløvsekker og sette de inn med nytt fett samt vaske matskåler og posene de har hundematen i.De lukter ikke godt!

Tirsdag 24 mai
Igår ble de tipset om en hytte under bygging som sto åpen hvor de kunne søke ly for natten.
Det blåser friskt og regner litt hos dem.
Idag er det vel ennå værre skulle jeg tro.Jeg gjetter på at de går til turisthytta Schulzhytta og sover der til onsdag dersom det regner.Det er en 6 timers tur på turist sti(så vidt jeg kan skjønne)De er nå inne i nationalparken Skarvan og Roltdalen.

Jeg fant ut nå at dere kan klikke på bildet for å få det noe forstørret.Det var nytt for meg.
 
Kan jo kalles tak over hodet.
Søndag 22 mai
Etter en ny runde med hviledager er gutta igang igjen.Nå er de på vei mot Skarvan og Roltdalen nationalpark.Etter masse god mat og to flotte overnattinger i Huken ved Gaula er både hunder og gutter klar for en ny etappe.Denne gangen blir det en ganske kort etappe,vi skal møte dem i Meråker allerede til fredag.Sekkene og kløvsekkene er forholdsvis lette og bære med seg over fjellet.
Håper de også får noenlunde godt vær og lite lemmen og ryper.
Keino og Bjørka er klar
20 mai
Det har blåst voldsomt et par dager nå.Teltet måtte få ekstra teltplugger for i heletatt å holde seg på bakken.Isen ligger fortsatt på vannene,det er kuldegrader om natten og en og annen snøbyger samt sol:-)Varierende vær altså.
Igår traff de på to løse hunder, en spikk spenna gæern irsk setter som gikk løs på sin egen eier da han ble irettesatt.Pointeren var noe bedre i humøret.Guttas hunder ble heldigvis ikke skadet under bråket.
Imorgen kveld møter vi dem for å avlevere mat og utstyr.Det skal bli godt å se Keino igjen(ja Kim også).
17 mai
Kim og Keino ønsker god 17 mai! Etter to døgn i jaktkoia er de nå på vei nordover igjen.De skulle kose seg med en fredelig 17 mai i fjellet.De har en flott dag til å gå innover på idag sier Kim.
Kim og Keino
Mandag 16 mai
Idag har gutta hviledag.De ligger fortsatt på jakthytta.Hva bruker de en hviledag til tro??Joda.... går tre mil for å komme til nærmeste Coop butikk for å kjøpe Taco til middag.Fornuftig?Tja hvorfor ikke!
De slapp ihvertfall tunge sekker.
Jaktkoia
Søndag 15 mai
Gutta fant jakthytta til karen på Statoil.Snakk om gjestfrihet!!Det skal nok smake med litt tak over hodet nå etter noen dager med regn og noen tøffe dagsetapper.Det er i regnvær de virkelig får utfordringene,alt er vått og ikke noe kan tørkes.
Men etter regn kommer sol........

De har nå forlatt Dovrefjell-Sunndalsfjella nationalpark og gått inn i Forollhogna nationalfjell hvor de blir vandrende rundt frem til lørdag kveld når vi skal møte de med nye forsyninger.
 
Jakthytta
Lørdag 14 mai
Endelig et livstegn fra Kim!De har gått i flere dager uten mobildekning nå.Jammen bra Spot`n virker selv om det ikke er mobildekning så har jeg ihvertfall fått beskjed om at de er ute og vandrer hver dag.
Nå er de kommet til Kvikne og blir der inatt.
Imorgen skal de gå til en jakthytte de er blitt tilbudt å låne og blir kanskje der et par netter.På tide med en hviledag igjen snart nå.
Det er masse ryper i fjellet nå,minst en rype hver 10 m sier Kim......og Keino finner de alle....og ønsker å løpe etter de!Slitsomt altså,veldig slitsomt!!!Det der vet jeg alt om.En fugle hund skal ikke gå i bånd der rypene flakser.Så sterk som Keino er kan jeg virkelig forestille meg hvor slitsomt det er.Husker med gru enkelte steder på Hardangervidda sammen med Lene og Thila.Ikke blir Keino lei ryper heller.
Bjørka har det like gøy i rypeland men den vesle sprettjente har en litt annen vekt og styrke enn det Keino har.
Ellers har de hatt endel regn,ikke de store voldsomme regnbygene men vått nok.
Alt i teltet blir vått med en søkkvåt hund vandrende rundt.

Kim rakk akkurat å sette opp teltet nå før det begynte å hølje ned.Igrunnen er det ganske herlig å ligge varmt og godt i et telt i regvær med en kosete gordonsetter i armkroken.(det var min mening)

Gjett hva Kim spiste til middag idag??De ligger 100 m fra Statoil stasjonen hvor han med jakthytta jobber?Ja da kan det jo ikke bli særlig annet enn en 400g hamburger med tilbehør!
Og til frokost i morgen??Sjokoladeboller!!
Ikke så værst å gå Norge på langs med slike fasiliteter med ujevne mellomrom?

Stå på gutter,dere er flinke :-)
Onsdag 11 mai
Etter to døgn i luksus var det på tide å pakke sekken og komme seg videre i finværet.Sekkene ble pakket for en 15 dagers etappe.Vi er litt usikre på hvor vi skal møte dem.Vi planlegger en tur til Ålesund og da er det greit å finne et punkt som ikke gir altfor mye omvei.
Guttene hadde en fin tur oppover til Dovrefjell.Litt varmt i oppoverbakkene som ble kompansert med mange bekker og vann å avkjøle seg i.Første natten sov de på sørsiden av skytefeltet som Stian har vært med på å rydde i flere år.Han hadde nok håpet på en sommerjobb der idet gutta gikk forbi.
Igår passerte de Snøhetta.(de kommer nok til å se den i hele dag også)Været var så bra at selve fjellet ikke lå badet i tåke som det ofte gjør når jeg har passert :-(
De har allerede sett masse fugl og reinsdyr(bl.a. glente og fjellvåk,der skulle vi ha vøri Livar)Moskusen har så langt latt vente på seg men jeg gjetter på at den dukker opp endag.De har det med å plutselig bare dukke opp!
Hundene er i god form igjen og trasker friskt avgårde.Inatt sov de over på Hjerkinn,muligens med flott utsikt over pilgrimskirken Eystein.Fra kirken husker jeg at det er en fantastisk utsikt nedover dalen.
 
Keino med Snøhetta i bakgrunn
7 mai
Da er gutta kommet frem til Dombås,en dag før avtalt tid.Nå har de fått en etterlengtet dusj og de er blitt servert hjortestek med dessert.Og ikke nok med det...belgiske vafler til kaffen.Sånn er det å komme hjem til Barbara og Arnfinn.
Tipper de er stinne av mat og kommer til å sove godt i en seng inatt.
Keino og Bjørka er rimelig slitne i bena nå.Det har vært noen harde og tøffe turer de siste dagene.Ikke minst igår hvor de hadde 7 km med bratt nedoverbakke etterfulgt med 6 km vei før de endelig fant et egnet sted å sove.Dagen idag var vist ikke stort bedre med masse harde opp og nedoverbakker.
Nå skal både to og firebente hvile frem til mandag med bare små turer for ikke å stivne helt.
Matrasjonene jeg sendte oppover er vel i hus og klar til å pakkes i sekk og kløvsekk for neste etappe til Flora hvor vi skal møte dem for første gang. Og de sekkene blir tunge...................
 
Utsikt over Dombås
5 mai
Hver morgen sitter Kim og lider valgets kvaler.....skal han velge potetmos eller havregryn til frokost idag tro???Jeg foreslo havregryn,det er det sikkert leeeenge siden han har spist.
Valgets kvaler er nok like store til lunsj og middag :-)
Nå nærmer guttene seg Vågåmo og derfra er det ikke langt til Dombås hvor de blir møtt med åpne armer av moren og faren til Stian.Tipper det vanker et godt måltid mat der og ikke minst en skikkelig villmarksprat med Arnfinn som er lommekjent på Dovrefjell og nok har noen gode råd om veivalg til dem.Slikt setter de stor pris på.
Anders og Bjørka
3 mai

Endelig er guttene kommet inn i skikkelig natur.Riktignok følger de veien så vidt jeg kan skjønne,men for en natur de passerer heletiden!De må jo storkose seg nå.
Keino har spydd opp 4 lemmen og jeg håper han snart får lemmen-skrekk og holder seg langt unna.
I dag tidlig våknet de opp til snøvær.Sommeren er altså ikke helt kommet i fjellet ennå.

Like nord for Bygdin
2 mai 2011
Så er Kim og Anders,Keino og Bjørka på vei nordover igjen.De kom til Bygdin på ettermiddagen idag og startet å gå mot Dombås like etter.
De gikk en drøy mil før de slo leir.Iløpet av denne milen fikk Keino i seg minst 13 lemmen.Det kryr vist av lemmen på Valdresflya.Keino har jo god erfaring med lemmen fra sist jakt og har tydeligvis ikke glemt disse små lekkerbiskene som bare ligger der og venter på han,død eller levende spiller ingen rolle for han.
Det kan jo bli moro i teltet inatt!
1 mai
Kim føler seg i fin form og de drar avgårde igjen i morgentidlig til Bygdin hvor turen igjen går nordover mot Nordkapp.
Torsdag 28 april
Kim var hos legen idagtidlig og fikk tatt en blodprøve.Alle verdier helt supre,frisk som en fisk,men burde holde seg i ro en uke.........3 dager sa Kim og stormet ut!
Mandag 25 april
Sent lørdag kveld kom Kim og Anders hjem.Lungebetennelsen er ikke bedre og Kim ligger rett ut ennå.Han er sur,ergelig og rimelig frustrert og håper på å komme avgårde så fort som mulig.Grunnet snøforholdene velger de nå å legge neste etappe til Finse og tar igjen etappen Bortelid-Finse på slutten av turen.
Imorgen blir det legebesøk igjen for å sjekke hvordan det går med lungebetennelsen.Han fikk ihvertfall i seg litt mat igår,noe fremover går det altså.
Keino har inntatt sofaen men hadde nok heller villet ligge i telt.Han har sovet som en stein hele turen så langt.Potene er myke og fine uten antydning til sprekker.Et lite gnagsår fra låsen på kløvsekken skal enkelt justeres.
Dag 8 22 april
Etter at de ankom Bortelid igår kontaktet Kim Røde kors like i nærheten.De kjørte han ned til nærmeste lege hvor han fikk behandlig og nødvendig medisin.Deretter ble han fraktet tilbake igjen.Snakk om god hjelp fra Røde kors.
Moren til Anders hadde med hostemedisin til han så han blir dullet med på alle bauger og kanter.Inne får de ligge i to døgn også.Idag skulle  han bare slappe av inne.
Så får vi se om han er istand til å komme seg videre imorgen.Kjenner jeg han rett lar han seg ikke stoppe av en lungebetennelse dessverre.


Lungebetennelsen stopper Kim fra å dra videre.Han er blitt dårligere og drar hjem noen dager for å restituere seg.Når han er på bena igjen drar de videre mot nord alle fire.
Gjett hvem som kapret sengen.....
Dag 7 21 april
Alt rimelig greit med gutta og hundene.Kim er snydens forkjølet(noe han dro med seg hjemmefra)Frykter bronkitt og skal kontakte lege.
Nå har moren til Anders kommet med nye forsyninger til neste etappe frem til Haugastøl.
I morgen fredag skal de ligge helt i ro og bare slappe av.Lørdag morgen er de på vei igjen og beregner 10-12 dager til Haugastøl.Det ser ut til at de kan bruke ski og pulk på den strekningen.

Siste nytt...Kim har lungebetennelse.
 
Dag 6 20 april
Ser ut til at de har gått langt idag.....men imorgen får de besøk og ligger rolig til lørdag morgen!Godt med en skikkelig hvil etter all veitraskingen.
Nå begynner moroa og utfordringene.
 
Ikke alle teltplasser er like bra!
Dag 5 19 april
Idag innvilget guttene seg en liten hviledag,fisket 1 røye og 8 ørret og lå lenge og dro seg på morgenen.Teltet fikk tid til å tørke idag også.Det blir fuktig hver natt av natt-dogg.
Formen til både Anders og Kim samt hundene blir bedre og bedre for hver dag selv om de blir litt støle av å gå på hard asfalt.
Selv om de hadde en såkalt hviledag gikk de 1.5 mil men flere lange gode pauser.
Tomme batterier ble ladet på solcellepanelet,greit å bruke solskinnsdager til slikt.
De har jo så langt vært heldige med været.Håper det fortsetter!
Dag 4 18 april
Dag fire og fortsatt på landevei 460.Inatt sov de over på jordet hos en bonde og fikk servert ferske egg til frokost.Utrolig hvor mange hyggelige mennesker en kommer over på en slik tur.Jeg gjetter på at det blir "et par" til.Et par dager til nå så begynner den virkelige tur.....altså litt mer natur og mindre biltrafikk,det ser de veldig frem til nå.
Lang lang rekke på landeveien!
Dag 3 17 april
Gutta trasker ivei.De har hatt flott vær idag.Keino benytter enhver anledning til å bade og avkjøle seg og har det veldig bra.Han blir fort varm og drikker normalt masse vann.
Vannblemmene er ikke noe problem lenger.
Sist jeg hørte fra dem idag nærmet de seg Tryland(ca kl 14 00),men jeg gjetter at de går litt lengre for å holde dagsetappen sin.

Lindesnes fyr har skrevet litt om gutta på hjemmesiden sin og tatt bilder av dem.Alle som går Npl må skrive seg inn i boka som ligger på fyret.Det er fyrvokter Kjell som tar bilder og skriver litt om dem.

                  www.lindesnesfyr.no

Siste nytt for idag.Gutta har slått leir i haven til en bondegård og får ferske egg til frokost imorgen.
Snakk om å ordne seg og stor takk til velvillige bønder!
Keino bader!
Dag 2 16 april
Gutta starter friskt syntes jeg.Landeveistraving er tøft for bena.De gleder seg nå til å komme vekk fra dette kjedelige terrenget og komme inn i marka.De får bare holde ut noen dager til.
Igår fikk de tre stekeørret, et par små vannblemmer og regn om natten.
Alle er ved godt mot,sov greit første natten tross regn mot teltduken.
Hundene har det også bra og trasker lystig avgårde.
(bilde kommer imorgen,har glemt overførselskabelen)

Keino og Anders koser seg på en bryggekant.
Dag 1 15 april
Etter en flott kveld og natt på Lindesnes fyr var gutta og ikke minst hundene klar for tur.Men først fikk de servert en frokost bestående av egg og bacon med bønner og alt som hører med.Deretter var det selvfølgelig fotoseanse forran fyret med tilhørende karnevals hoi og tjo ala Cathrine før de fikk satt av gårde i tett tåke fra havet.Vi ønsker gutta en riktig god tur og håper de får en flott tur.
Spot`n er nå operativ og det er bare å gå inn å kikke hvor langt de er kommet.De vil legge inn et nytt punkt hver gang de slår en ny leir for natten.På min datamaskin tar det stygglang tid å få lastet opp kartet så litt tålmodighet kan muligens vær på sin plass.Husk at kartet kan zoomes både inn og ut.Også dette tar tid.(ihvertfall hos meg)
Anders og Bjørka,Kim og Keino klare til start.
Lindesnes
Så er vi kommet frem til Lindesnes etter maaange timer i bil.For ikke snakke om mange og lange spisepauser.
Vi kom frem kl 21 på kvelden til et kjempeflott fyr.Vokterboligen som vi leier kan virkelig anbefales.Her er helt topp.Gleder oss til i morgen for å se det i dagslys.
Lindesnes fyr by night.

| Svar

Nyeste kommentarer

29.11 | 13:39

Hei.Send meg en mail tonekollen@hotmail.com.
Jeg trenger vekt på hunden.Ferie ut året men setter deg på liste.

29.11 | 12:15

Ønsker å bestille dekken til GS 1 år
Aarbringens Black Hawk
Tlf 400 96 104

28.10 | 11:57

Send meg en mail,tonekollen@hotmail.com med ønsket tekst.

28.10 | 11:38

Ønsker å bestille 3 dekken med navn og bilde. Sort/hvit ES tisper.