Damer på skogsfugl jakt

Første dag i Rømskog

Søndag kveld etter å ha fått tilbake Keino fra Harald dro Anne Grethe og jeg sammen med Chanira,Ira og Keino til Rømskog for å jakte skogsfugl.Det er helt nytt for oss begge og jeg må innrømme at forventningene til skyte fugl er null fra min side,men Anne Grethe er full opptimist og gikk på med krum hals idag.Vi hadde flott vær ,vindstille og nok av mygg og hjortelus.Etter tre timers trasking og intens jobbing på hundene så Anne Grethe halen på en orrhane,den fløy elegant videre....
Etter lunsj ved Vortungen dro vi til Sverige og handlet inn masse mat til resten av uken.På veien traff vi en ubestemmelig svær rovfugl som satt på et jorde.Like etterpå koliderte vi nesten med en tårnfalk(tror jeg)
Vel tilbake på hytta lagde vi fårikål til middag,hvilte litt og stakk ut på kveldsjakt. 
Keino og Chanira poserer ved Vortungen.

Kveldsjakt

Sent på ettermiddagen vandret vi rundt på jakt etter fuglene igjen.De glimret igrunnet med sitt fravær,men vi så da snurten av tre stk.Den ene orrhanen satt på veien og gruset,men stakk selvfølgelig av før vi fikk somlet oss ut av bilen.Etter et par timer var stakkars gamle Ira sliten så jeg valgte å sette meg ned med henne mens Anne Grethe tok en runde på egenhånd....null fugl.Vi trasket tilbake til bilen og kjørte innom noen gamle fangst graver som det finnes mange av i området.Graven var nesten 2 m dyp og var brukt til å fange elg i.
Fangstgrav

Dag 2

Tidlig opp idag også til lett regnvær og gråvær.Det stopper ikke to damer og tre hunder på jakt.Etter bare 15 minutter har Keino funnet fugl.En flott røy kom flyvende opp like forran oss på ca 15 m hold og fri bane.Og der sto vi som to naut og kikket på den vakre fuglen som bare seilte elegant forbi i sakte fart.SKYYYT hyler jeg,og Anne Grethe snur seg mot meg og lurer på hva slags fugl det er?(hun kan jo ikke skyte på en rovfugl sa hun)Det er en røy hyler jeg...skyyyt!!Men neida vi står fortsatt og beundrer fuglen mens den forsvinner fra himmelen og inn i skogen.
Jaja.Vi vandrer videre og  finner totalt 5 fugler men ingen av de var på skuddhold.
Midt på dagen var vi på sightseeing i Rømskog før vi lagde nydelig soppomelett av de flotte kantarellene vi fant på morgenjakten.
Anne Grethe og Keino

Kveldsjakt

På kvelden dro vi på jakt igjen.Lite med fugl,men hundene jobbet som noen helter hele tiden.Omtrent midtveis sto jeg og dirigerte Keino inn i et søk langs en skråning da jeg hørte et lite svakt plask bak meg.Jeg snudde meg og der ligger gamle Ira nesten helt begravet i et gjørmehull.Bare nesen hennes som stakk opp sammen med forlabbene.Dette var et bitte lite sansynligvis bunnløst hull.Hun skulle nok ned å avkjøle seg og drikke litt vann.Hadde ikke jeg stoppet for å dirigere Keino hadde jeg ikke oppdaget Ira i hullet og hun hadde garantert druknet iløpet av få minutter.Takk og pris at jeg hørte plaskingen og fikk dratt henne opp.Det var en sliten,gjørmete og lykkelig hund som ble halt opp etter halsbåndet.Hun holdt seg tett til oss resten av turen.Litt senere så vi en stor vakker hare som hoppet avgårde.Kvelden ble avsluttet med en tur opp til branntårnet med en flott 360 graders utsikt. 
Branntårnet som nå kan leies hos DNT

Dag 3

Strålende sol idag også!Vi lå en halv time lengre i morges og somlet litt før vi kom avgårde.Resultatet ble at vi skimtet 4 fugl som lettet på langt hold.
Siden det er 15 september og bålforbudet ble opphevet idag dro vi opp til Vortungen igjen og fyrte opp et flott bål.Vi grillet pølser og stekte sopp,løk,poteter og bacon på stormkjøkkenet og med varm te og strålende sol kunne vi ikke ha bedre lunsjpause.
Etter lunsj tok Anne Grethe med seg Chanira og dro en liten tur alene mens Ira og Keino hvilte i bilen og jeg plukket 3 kg tyttebær.
Keino skal få litt kortere økter idag og imorgen for å være godt uthvilt før han drar til Rondane med Harald igjen i morgen etter morgenjakten her i Rømskog.Nå har han jaktet minst 5-6 timer hver dag og kan nok kjenne det på kroppen selv om han er i god form.
Årets første bål med pølser og en skikkelig panne med masse snadder.

Dag 4

Idag morges kom vi oss tidlig ut i skogen og ble møtt med "sinnsykt" masse fugl.Det bare flakset opp fugler rundt hundene i ett sett.En skuddsjanse og bom.Men idag har jeg skutt en tiur og to røy(med kamera)Etter morgenjakten avleverte vi Keino til Harald og Anne Grethe byttet Chanira ut med Chanto.Bare gamle Ira får være med til siste dag.På vei tilbake til Rømskog bråstoppet vi midt på E18 og fikk tatt noen bilder av en hittil ukjent(for oss) rovfugl,sannsynligvis en våk av noe slag.
I kveldingen tok vi med oss Chanto og Ira og dro innover i skogen igjen.Chanto gikk inn i et flott søk og fant flere fugl.Det var absolutt ikke hans skyld at fryseren fortsatt er tom.....men i morgen!!!

(det var en musvåk)
 
Chanto i stand på tiur.

Tiurfamilie

En tiur og to røy gruset langs veien tidlig en morgen.

Siste dag

Idag slet vi oss grytidlig opp for å sette inn nådestøtet for en fugl eller to.Hundene søkte igjen for harde livet,men fuglene som sprutet opp igår var totalt forsvunnet iløpet av natten.Ikke en fugl å se,riktignok hørte vi et par stk på laaaang avstand.
Nei vi ruslet noe slukøret tilbake til hytta og stekte egg og bacon som trøst.Senere på dagen kom faren til Anne Grethe på besøk og jeg lagde istand stekt and med kirsebærsaus og røste poteter til middag.Trygve rakk også middagen før jeg måtte sette meg i bilen og reise hjemover.
Alt i alt har vi hatt en utrolig flott og hyggelig uke.

Gamle Ira har vært utrolig flink under jakten,hun nærmer seg 13 år men jaktet jevnt og trutt borti 5-6 timer hver  eneste dag.Ikke dårlig av en gammel dame med 4 vonde ben.Det er dame med tæl i og så utrolig lykkelig over å få være med!Jeg har aldri sett en hund vise så mye lykke med kroppen sin.Det stråler av hele henne.

Nå fikk jeg beskjed at Trygve har skutt en fugl for Chanira og Chanto.....men den henger igjen høyt oppe i et tre.
En Admiral slo seg ned ved hytta i solskinnet.

Roar Gulliksrud 16.04.2011 17:19

Fine sider,bare venter på høsten

| Svar

Nyeste kommentarer

29.11 | 13:39

Hei.Send meg en mail tonekollen@hotmail.com.
Jeg trenger vekt på hunden.Ferie ut året men setter deg på liste.

29.11 | 12:15

Ønsker å bestille dekken til GS 1 år
Aarbringens Black Hawk
Tlf 400 96 104

28.10 | 11:57

Send meg en mail,tonekollen@hotmail.com med ønsket tekst.

28.10 | 11:38

Ønsker å bestille 3 dekken med navn og bilde. Sort/hvit ES tisper.