Ronja Røverdatter en nøye utvalgt fortispe
August 08
Her kan dere følge Ronjas liv de neste årene.
Ronja er en valp etter Vip og Epo,hun er idag 6mnd gammel.
Hun er nøye utvalgt til å være fortispe,dvs at hun skal ha valper når hun er ca 3 år gammel.
Ronja bor hos sin eierTherese.Hun er som navnet sier litt av en Røverdatter,full av spillopper og alltid med der det skjer noe.(Ronja altså).En trygg og herlig jente.
Ronja har allerede vært på to valpeutstillinger og blitt BIM og 2BTK.En flott start på sin unge karriere.
Ca 4mnd gammel var hun på valpekurs hos Vibeke Skaar.Hun oppførte seg igrunnen som den lille røverdattera hun er,men hvem gikk av med seieren i den store avsluttningskonkurransen som en liten outsider?Ronja selvfølgelig!Hun satt som en påle når det virkelig gjaldt og dro hjem med flotte premier.
Torsdag 11 september

Her kommer et helt fersk bilde av Ronja tatt på Golsfjellet
sist helg hvor hun var på jentetur.
I sommer var jeg så heldig å få låne Ronja en hel uke ute på hytta.Både store og små,to-bente og fire-bente koste seg veldig sammen med henne.

Tirsdag 14 oktober

Ronja kom på hyggelig besøk idag.Full fart i stua med fem GS lekende rundtomkring.Vi gikk en liten tur så de fikk løpe en runde i skogen for å få ut litt krutt.
Ronja har vært på jakt med Torgeir flere ganger nå og nikoser seg i skogen.Hun tar også stand på fluer og kan ikke begripe hvorfor en 10 år gml irsk setter plutselig stivnet til i skogen.Så hvorfor ikke løpe bort å bite henne i rumpa slik at hun våknet til live igjen.....

desember 08
Ronja storkoser seg i snøen.Hun hopper og spretter og nærmest flyr gjennom luften på jakt etter snøfnugg.Se så vakker hun er.
Juletreet fikk nesten stå i ro for Røveren,hun plukket kun av et par kuler.Pakkene under juletreet derimot.......Men jenta er da ikke dum,hun pakket kun opp sine egne(etter å ha vært hjemme alene med hele julestasen)og lot alle de andre ligge pent igjen.
Mars 09

Den sorte propell var ikke like tålmodig som sin søster i studio.Men hun satt rolig noen sekunder slik at jeg fikk et bilde av de to sammen.
I Bergen ble det en annen premie på Ronja også.Hun har nettopp vært igjennom en maveoperasjon og var veldig tynn syntes dommeren.Ellers mye pent å si om henne også.Noe uferdig i brystet,fin overlinje og vakkert hode,godt vinklet bak,oppknepet underlinje.God steglengde.Dessverre fikk hun diare i Bergen og det hjalp jo ikke på vekten hennes.Humøret derimot var det ingen ting å si på!

Høst 09
En liten høsthilsen fra Ronjatrollet som fyker gjennom skog og mark på jakt etter fugl.Denne høsten har Ronja vært masse på fjellet og kost seg.Vært med på jakt men ikke fått noe fugl ennå.Det har vært en dårlig rypehøst iår.Jeg traff Ronja og Therese på Dogs4all hvor de var innom og kikket.Ronja har lagt på seg pent igjen og er en herlig hund.
Juni 2010
Så var det Ronja sin tur til å få en kjempefin 1.premie på Nøtterøy utstillingen.I åpen klasse løp Therese og førte henne elegant frem til en første premie med en suveren kritikk.Ikke noe å utsette som ikke kunne rettes på! Hun var bare litt tynn.
Therese har jobbet og slitt med å få litt kjøtt på bena hennes.Vi som har hunder som ikke vil legge på seg vet hva det koster av tid og jobb.Bra jobbet begge to.
Nå er de godt igang med due og rapphønstrening så til høsten blir det nok jakt for både Therese og Torger med Ronja i spissen.
Høsten 2011
Ronja har vært på jakt i Sverige og der var det VÅTT.Frøkna jobbet som en helt så vannet skvatt rundt henne.Det har regnet litt i Sverige iår også!Men Ronja er en sterk tøffing og trosset vann og myrer på jakt etter fugl.Desverre ble hun ikke belønnet med fugl denne gangen,men det hadde hun jammen fortjent.Gps`n viste at hun hadde et grundig og flott søk i terrenget.Tett innpå i tett skog og lenger ut på myrområdene.Noe flaksing hørte de og Ronja tok noen blindstander på setet men fuglen uteble.
Nå er håpet å få noen dager i Trysil for å sjekke ut områdene der.Det er observert mye fugl i et område de har tilgang til.
Onsdag 9 mai
Så er vi igang med parring av Ronja og Chanto.Etter flere mislykkede forsøk på naturlig parring ble Ronja inseminert igår.
Nå går vi en spennende tid imøte.

På bildet ligger Ronja godt krøllet sammen og passer på rumpa si mens Chanto følger nøye med.Han vil ikke gå glipp av en invitasjon fra frøkenen.Han har bodd her et døgn nå sammen med Ronja men hun har foreløpig ikke falt for hans gentlemanns-kurtise.

                     10 mai

Ronja lurer meg trill rundt!!Nå er vi på dag 18 og skal ta en ny blodprøve for å sjekke hvor langt hun egentlig er kommet.
Ikke rart hun ikke reagerer på Chanto, hun er merkelig nok ennå ikke høyløpsk selv om prøver sier noe annet.Snakk om å lure oss alle sammen:-)

                     16 mai

Endelig har Ronja fått eggløsning!Etter mange blodprøver og like mange utstryk er prøvene nå positive og hun skal parres med Chanto til fredag.
Det blir på hennes 26 dag etter at løpetiden startet.Det er altså helt klart at hun har tatt seg en liten pause i løpetiden før hun satte igang igjen:-)

| Svar

Nyeste kommentarer

29.11 | 13:39

Hei.Send meg en mail tonekollen@hotmail.com.
Jeg trenger vekt på hunden.Ferie ut året men setter deg på liste.

29.11 | 12:15

Ønsker å bestille dekken til GS 1 år
Aarbringens Black Hawk
Tlf 400 96 104

28.10 | 11:57

Send meg en mail,tonekollen@hotmail.com med ønsket tekst.

28.10 | 11:38

Ønsker å bestille 3 dekken med navn og bilde. Sort/hvit ES tisper.