Valpenes jakt turer

Epi på jakt

Epi har vært på jakt i Sverige.Det ble skutt 22 ryper for henne på fire dager.Ikke nok med at hun fant ryper til Geir,hun fant ryper for flere av de andre også!Epi fikk masse erfaring på denne turen og lærte raskt etter litt startproblemer.Geir var imponert over lærevilligheten hennes.Nå gjennstår det litt på apporten og ro i oppflukt så er hun helt klar for jaktprøver.
Epi med årets første fangst.

Keino på jakt

Så er Keino kommet hjem fra jakt sammen med Harald.De har vært på skogsfugljakt.Keino gikk meget bra i skogen i år,bedre enn noen gang sa Harald.Det ble felt to røy for han.Han sto i lang fastfrosset stand på fuglene så Harald hadde all verdens tid til å gjøre seg klar til skudd.Men så er det jo ikke altid skytter treffer da.....Keino reiste alle fugler han fant og apporterte villig og kjapt begge røyene som ble skutt.Flott start på årets jakt. 

Keino i Rondane

Keino har vært noen dager i Rondane for å jakte ryper.
Enkelt å greit....ikke en rype å se!!
Men lemen derimot var det masse av og i mangel av annet jaktbart vilt satte Keino inn støtet på disse små krypene.Han hoppet og spratt og gravde for harde livet.Han knasket i seg lemen så det peip og knaste i munnen på han.Lemen gikk ned på høykant,en i kjeften og en i reserve under labben.Den ene dagen fikk han i seg 12 lemen og magen??? Ingen problemer i heletatt.Harald mente det burde komme ut ferdige pels-luer av han.
Bildet er fra i våres da han var på musejakt på hytta.
Keino på musejakt

Nera på jakt

Nera har vært med på jakt sammen med erfarne jakthunder.Hun har trasket og gått hele dagen sammen med de andre.Hun gikk i bånd når de andre jaktet og fulgte godt med for å lære.Hun viste stor interesse for fugl når de ble skutt og områder der fuglene hadde vært.De voksne hundene var flinke og jaktlaget kom hjem med tiur,røy,orrhane og en rype.Vesle Nera(5mnd gml) "drepte" skutt fugl skikkelig så fort hun fikk mulighet til det.Etter endt jaktdag hadde Nera masse energi igjen til å leke med 1.5 år gamle GS Mie sin nye lekekamerat.Det blir nok både en og to jakturer til på Nera utover høsten
Nera hviler godt inne dekkenet sitt under pausen i jaktturen.

Thomas på jakt

Thomas(2 år) har vært på jakt i Sverige og på Hardangervidda.I Sverige ble det skutt flere ryper men desverre ingen for Thomas.På Hardangervidda kom Thomas i flott stand på en orrhøne.Han sto som en påle til Bjørnar kommer opp,reiser fugl ....og bom på far!!!
Det ser ut til at det er blitt mange bom og mange ingen skudd på valpene iår så langt.Vi får håpe det bedrer seg utover høsten.
Thomas skal snart på rypetrening. Det er observert masse rype i terrenget de skal i..Det kan bli en lærerik og flott helg for Thomas og de andre unghundene som kommer.
Thomas sloknet i båten etter en flott helg på Hardangervidda.

Chanti på jakt

Chanti,valpenes bestemor og drøyt 10 år gammel har igjen vært på jakt ved Elverum.Det var masse fugl der iår.De fleste lettet på lang avstand for skytter så her ble det mange "ingen skudd".Chanti jaktet veldig godt iår også,tok stand på mange fugl,men fuglen nektet å slippe skytter frem til Chanti.Det ble alikevel en rype og en stor flott røy på henne iår.Hun har slitt litt med bena sine siste året men etterat hun startet med rimadyl løper hun igjen som en unghund.Hun er en snodig hund som snøfter høylytt til Bjørn dersom han våger å bomme på en fugl hun har funnet til han.Hun blir rett og slett dødelig fornærmet og ergelig!!
Det virker som hun har overført noe av dette til sin datter Chanira.
Chanira hyler av frustrasjon dersom fuglen våger å lette før hun får anledning til å reise den på egenhånd. 
Chanti og årets fangst.

Zita på jakt

Zita har igjen vært på jakt i Lierne.Denne gangen har hun æren for 57 ryper!Hun sliter fortsatt litt med ro i oppflukt men ellers er hun en rå jakthund fortelle Odd-Uno.Han skal være med som kjentmann under NM skog denne helgen.Det kommer til å bli en lærerik helg for en som ønsker å gå litt jaktprøver etterhvert.

Raga på jakt

Raga har vært på jakt på Sunnmøre i høst.Det er blitt felt 22 ryper for henne(ja! akkurat det samme som søsteren Epi) og hun fant alle sammen på egenhånd.Etter å ha "drept" den føste rypen fant hun ut at her var vist best å samarbeide med fører.Hun apporterte alle rypene og avleverte fint når hun først skjønte hvordan man oppfører seg på jakt :-)
Hun tok stand på alle ryper og reiste elegant på kommando.Kjempeflott Raga!!
(så må det fortelles at også Raga er glad i lemen,de gikk ned på høykant så det knaste og peip i munnen hennes også mens lemenhalen viftet mellom fortennene)
 

Thomas jr 5mnd på jakt

Vesle Thomas har vært på sin første jakttur i Nesbyen.Han er skikkelig iverig.Han viste glede og iver i skogen og kom i stand på 2 orrhaner som han jagde opp.Det hele gikk litt fort så Dag  rakk ikke å skyte.Nå ligger Thomas i buret sitt og soooover!!
Dette ga mersmak så han skal snart ut og jakte orrfugl igjen.
Thomas i stand på orrfugl

Felix på jakt

Felix har vært på jakttur i Fyresdal i 3 dager nå.Desverre var det så dårlig vær med masse regn og vind så de fikk jaktet bare en dag.Alikevel kom de hjem med 2 ryper og en orrhane.Jammen ikke dårlig på en dag!!
Felix holder god kontakt med fører,tar stand men er noe treg i reis av fugl av og til.Han apporterer alle fugler som blir skutt.
Han har også vært på noen dagsturer til Sauherad og fått en orrhane der også.
Flink gutt Felix!!!
Felix med fuglene sine

Ronja på jakt

Ronja har vært på jakt i Trysil med mange dager med regn og tung tåke.Siste dagen ble været bedre men da flakset fuglen opp på 100m.Ronja står på hele tiden,fryser i stand og står tålmodig og venter.Hun reiser fint,er noe treig til å sette seg(hvem er ikke det da).Så er hun litt usikker på forskjellen på apport og attakk.Hun søker stort i åpent myrdrag og holder god kontakt i tett skog.Det er en fryd å se henne forteller Therese!
Det ble skutt to orrhaner en røy og en rype for Ronja på 4 dager.Veldig bra Ronja!!!
Nå gleder de seg til videre jakting med henne.

Og den Sorte Propell har nå jaktet videre.....det er skutt 15 fugl for henne i år!!
 
Ronja med fuglene sine

Monsen på jakt

Monsen han vært på jakt i år også.Det er skutt 16 ryper og en orrhøne for han så langt(burde vært flere men det var det med skytingen da...)Han fungerer meget godt på jakt,både på fjellet og skogen med veldig fin kontakt med fører.Han har i tillegg en meget fin nese og finner masse fugl.Det som mangler er ro i oppflukt....her er mye å gå på forteller Geir.(merkelig...han også)De er uansett kjempefornøyde med Monsen.Som førstegangs hundeeier kunne vi ikke bedt om mere.Både når det gjelder jakten og som familiehund!!
Lykke til med videre jakting Monsen!
 

Zita,Felix,Ronja og Monsen er søsken etter Vip og Epo.
Epi,Raga og Thomas er søsken etter Chanira og Epo
Nera og Vesle Thomas er fra siste kullet.

Vesle Thomas på jakt

Dag og vesle Thomas dro tidlig ut på jakt  søndag morgen.Dag hadde knapt fått parkert bilen før han ser at tiuren sitter og venter på dem i skogkanten.Dag brenner av og treffer er flott ungtiur på 3 kg.Gjett om han var stolt.Thomas hadde ikke engang rukket å komme seg ut av bilen.Han syntes det luktet  nydelig av den og ble aldeles tullerusk.I går var han med da jaktkameraten til Dag skjøt en orrhøne.Tidlig start for en ung herremann på 6 mnd.Han blir nok en dreven jakthund.Tiuren skal selvfølgelig stoppes ut og opp på peishyllen.Tenker det er noen snart skal på jakt igjen!!Lykke til videre!!
Thomas snuser på tiuren

Monsen på jakt igjen

Monsen har vært mere på jakt.Han har vært på fjellet og nå er det blitt skutt 25 ryper for han.Han fungerer fortsatt veldig bra men noe heit når fuglen er på vingene.Det regner Geir med å plukke av han etterhvert og det klarer de nok!
Monsen nyter flott utsikt på fjellet.

Hera på jakt

Hera har vært på jakt i høst og kommet hjem med flotte ryper!
Neste år skal hun til Nordland for å jakte og gjett om Hera og Morten gleder seg.
Stolt Hera med rypene sine.

| Svar

Nyeste kommentarer

29.11 | 13:39

Hei.Send meg en mail tonekollen@hotmail.com.
Jeg trenger vekt på hunden.Ferie ut året men setter deg på liste.

29.11 | 12:15

Ønsker å bestille dekken til GS 1 år
Aarbringens Black Hawk
Tlf 400 96 104

28.10 | 11:57

Send meg en mail,tonekollen@hotmail.com med ønsket tekst.

28.10 | 11:38

Ønsker å bestille 3 dekken med navn og bilde. Sort/hvit ES tisper.