Valpenes jaktrapporter

Zita


Zita på jakt

Zita har igjen vært på jakt i Lierne.Her hadde de dessverre veldig dårlig vær med regn og storm.De fikk jaktet bare en dag men da ble det til gjengjeld 10 ryper,4 orrhaner,2 tiur og en røy.Jammen ikke dårlig.Zita er et fantom på jakt,godt dressert og i tillegg meget vakker på utstilling.
Stolt Zita

Monsen

                   
Monsen på jakt

I år har Monsen vært på skogsfugl jakt og fått 4 orrhøner så langt!Veldig bra gjort,husk han er ikke fylt to år ennå.
Monsen går bra i skogen til tider noe heit,men hvilken unghund er ikke det.Geir har ennå ikke opplevd at Monsen har gått forbi en eneste fugl i skogen.De har hatt mange flotte fuglesituasjoner i skogen.Monsen har et herlig gemytt som sjarmerer de han treffer.


Nå har jeg fått ny rapport fra Monsen og det er blitt ytterligere to skogsfugl på han nå i høst.Han har også vært på fjellet og trent på ryper noe som så lovende ut selv om det ikke ble noe jakt der iår.
Monsen har vært på trening hos Morten på Tyritun fuglehundsenter og fått god grunndressur der.
Nå står skiturer og lydighetstrening samt masse kos på timeplanen før neste års høstjakt!!


Monsen syntes det lukter godt.

Keino

                    
Keino på jakt
 
Idag kom keino hjem etter å ha vært leid ut til Harald i helgen.Keino gikk som et råskinn,samarbeidet med jeger,masse flotte fuglesituasjoner og kom hjem med 2 orrhøner og en orrhane.

Harald tok like greit å reserverte Keino til neste år også:-)
Keino i stand

Chanto

                     Chanto på jakt

Broren til Keino,Chanto har også vært på jakt iår.Han kom hjem med 3 liryper i sekken.Chanto er en god jakthund som holder 8 timer i fjellet i godt driv og med god kontakt med fører.Han står i stand til fører kommer opp til han.Flink til å avgjøre om det er "tom sete"
 og løser ut selv.Følger spor etter trippende fugl lenger enn jaktpartner orker.Er det fugl i området finner han den.Men det er et men...han er ikke altid komplett i RIOS.Han apporterer villig selv om ikke jeger altid belønner han med en fugl etter skudd..Chanto fungerer også bra på skog.
Chanto tar en hvil i jakta

Keino

                       
Keino på jakt

Jippi jipp jahoo.Jeg har skutt min første rype.Vet ikke hvem som var mest fornøyd...Keino eller jeg.
Keino syntes også det lukter godt

Kim på jakt

                     
Kim på beverjakt

Kim stakk ut tidlig en søndagsmorgen før solen sto opp for å finne beveren.Og jammen kikket beveren fram og ble elegant skutt med Kims nye rifle og selvladet patron.Veldig moro med en fjorårs bever på 9.6 kg.Etter å ha tatt en kikk på halen lurer jeg på om det frister med beverhalesuppe?

Årets første bever

Zita på senhøst jakt

Zita nyter en jaktdag i skogen

Zita har igjen vært en tur i skogen sammen med far å jaktet tiur.
Igår var jo endelig en nydelig dag på Østlandet etter dagevis med regn.Zita elsker å sitte ved bålet å slappe av etter jakten på tiuren.Finnes jo ikke noe bedre enn skog,bål og fugl.Kos deg Zita!

Vakker tiur til Zita

Frost på jakt

Frost på jakt

Frost har fått sin første skogsfug,16 dager etter 1-årsdagen sin.Kjempegøy.Her er han sammen med far som sikkert er like stolt som Frost.
Han finner fugl,tar stand og som seg hør og bør for en unghund blir det litt herjeing også.

Åh dette lukter godt!

Zero på jakt

Zero på jakt

Zero var på jakt for første gang i høst,drøyt ett år gammel og kom hjem med totalt 11 li og fjellryper.Etter litt klabb og babb i starten fikk både Zero og matmor en flott jakthøst.
Bra jobbet begge to!! Neste år tar dere skogsfuglen også!
Zero tar livet med ro

Zero på jakt 2011

Zero har vært i Finnmark og jaktet ryper iår og hjemme i Svelvik og jaktet skogsfugl.Det ble ikke det helt store jaktutbyttet iår men vi får håpe på mere fugl neste sesong.
Zero søker fint med fine 150m slag til hver side,han er stadig innom og sjekker mor om han jobber bra.
Apport har han ikke trent på ennå etter øyeskaden med påfølgende store smerter i kjeven vegret han seg veldig for å ha noe i munnen men nå har han så smått begynt å trene på små apportbukker.Han har ingen problemer med å søke og finne den i skogen!Zero tar stand,avog til,han er flinkere på stand på skogsfugl enn ryper.Gordon setteren er jo faktisk en skogsfugl hund:-)
Bra jobbet Zero!

| Svar

Nyeste kommentarer

29.11 | 13:39

Hei.Send meg en mail tonekollen@hotmail.com.
Jeg trenger vekt på hunden.Ferie ut året men setter deg på liste.

29.11 | 12:15

Ønsker å bestille dekken til GS 1 år
Aarbringens Black Hawk
Tlf 400 96 104

28.10 | 11:57

Send meg en mail,tonekollen@hotmail.com med ønsket tekst.

28.10 | 11:38

Ønsker å bestille 3 dekken med navn og bilde. Sort/hvit ES tisper.