Besøk av Herberth

Idag kom Herberth på et overraskende besøk.Han er helbror til Keino.En svær flott kar på 30 kg.Snill som dagen er lang.Lang flott pels og herlig utrykk.Han har jeg ikke sett siden han ble solgt så dette var veldig moro.Han satte pris på å hilse på sin mor og det virket jammen som de kjente hverandre.Tusen takk for besøk Herberth,det var utrolig artig!

Vesle Thomas på Fannaråken

Vesle Thomas har vært på flott fjelltur til toppen av Fannaråken,2068moh.Ikke dårlig av en ettåring å ha besteget en 2000m topp!Her oppe har de en 360 graders nydelig utsikt.Spesielt vakkert mot Hurrungane.
Thomas var sliten og litt sårbent etter turen,men allerede dagen etter var han på tur mot Leirvassbu i god form.Neste gang går han kanskje helt inn og stikker opp på nok en 2000m topp,Kyrkja.Forøverig kan du bestige minst 40 2000m topper fra Leirvassbu.Litt å velge i altså.
Ha en fortsatt flott ferie Thomas!

Ormebehandlig ved Sverige tur

Så er det blitt litt brysomt for Harry-handlende nordmenn å ta med hundene våre inn i Sverige samt på jaktturer.Overkommelig er det jo og vi får indelig håpe at parasitten ikke kommer til Norge.Men det er vel ikke til å unngå med den lange grense linjen vi har til Sverige hvor viltet ferdes fritt frem og tilbake.

Det er påvist en parasitt i Sverige som vi tidligere ikke har sett i Norge og Sverige. For de av dere som reiser til kontinentet med dyrene deres er det den vi behandler i forbindelse med innreise til Norge, dvs tabletter og signering i passet. Siden den er på vist i Sverige er det nå innført krav om behandling av ALLE hunder som passerer grensen. Det spiller ingen rolle om man bare har vært en svipptur på Nordby og hunden har sittet i bilen, alle må behandles. For full info om nye regler, http://www.mattilsynet.no/aktuelt/nyhetsarkiv/dyr/hunder_og_katter_som_kommer_fra_sverige_m__behandles_mot_bendelorm_87968

 

Kravene går i korthet ut på følgende:

·         Ormekur må gis av eier innen 48 timer før innreise

·         Dette skal skrives på en engenmeldingsskjema som kan printes på mattilsynets hjemmesider. Skjemaet er også vedlagt denne mailen. http://www.mattilsynet.no/mattilsynet/multimedia/archive/00065/Samtykkeerkl_ring_65313a.pdf

·         For de som reiser oftere enn en gang i måneden holder det med kur gitt hver 28. dag.

·         Vi anbefaler Droncit 50 mg tabletter, 1 tablett per 10 kg dyr. Det er også mulig å bruke Drontal tabletter, Milbemax m. fl, men da må man sjekke at medisinen virker på bendelorm og det er bare reseptfritak på Droncit 50 mg.

·         Medisinene er på resept i Norge, reseptfritt i Sverige. Det er fra idag innført fritak for resept på Droncit tabletter, minste pakke, i Norge også. Fåes på de fleste apotek.

·         Papirene MÅ være i orden ved grensepassering. Kjør som vanlig på grønt (hvis man ikke skal fortolle varer, da). Dersom det er kontroll forevises skjemaet. Dersom papirene ikke er i orden kan man lese om konsekvensene på http://www.mattilsynet.no/import_eksport/reise_med_dyr/hva_skjer_hvis_du_ikke_har_papirene_i_orden_n_r_du_passerer_grensen_med_kj_ledyr__88134

·         Det er ikke nødvendig å involvere oss i behandling, henting av medisiner eller signering i pass med mindre man har vært i andre land enn Sverige.

 

Parasitten er ikke farlig for hunder og katter, men kan være det for mennesker.  Vi ønsker den derfor ikke i Norge og oppfordrer alle til å følge reglene til punkt og prikke.

Vip på lydighetskurs

Vesle Vip,6mnd, har vært på lydighetskurs i regi av Arendal og omegn hundeklubb hvor hun har tatt bronsediplomet!Det tilsvarer en tredje del av Nkk sitt bronsemerke.Jeg kjenner ikke til at noen andre av valpene våre har begynt på dette merket så nær som Junior i Danmark.Han var over året da han tok hele bronsemerket.Vip er nå godt igang men trenger sølv og gull før hun innehar hele bronsemerket.Det er den kjente Per Gylland,kjent som lydighets instruktør samt forfatter av noen bøker som er motivator i AOh.Vip har gjennomført 10 kvelder og bestått alle praktiske øvelser som, gå fot,sitt(30sek),innkalling,krype i tunnel,apport mm.I tillegg måtte Svein gjennom en teoretisk prøve hvor han besto med 14 av 15 spørsmål.
Gratulerer masse til deg Vip! Kjempestolt av deg og ikke minst familien din som har hjulpet deg frem!!

Ellers er hun en grei,flott jente på 16 kg nå.Litt turbo om dagen.Det er nok puberteten som setter inn.Det er flere av valpene som viser seg litt om dagen nå.
 

Butikksjefmøte

Cathrine har vært på sitt siste butikksjefmøte i KappAhl og jammen vant hun ikke tittelen Årets Resultatskaper! Sinnsykt bra!! Alex Rosen sto for utdelingen av prisen iår.I fjor kom hun på annen plass så det var ekstra moro å vinne i år.I alt finnes det 95 KappAhl butikker så det sier litt om den fantastiske jobben hun har gjort for KappAhl.For to år siden vant hun Årets Verver og Årets Butikksjef og med disse prisene har hun vunnet tre av fem priser som deles ut.Ingen har greid å kapre tre av fem premier på tre år før henne!Gratulerer Cathrine!!

Eidsbugarden

Vip og Tipi på Eidsbugarden

Vip har tatt med seg sin datter Tipi og resten av familien(de to-bente altså) og tatt en flott helgetur til hytta på Eidsbugarden.Alle fuglehunder burde få anledning til å løpe rundt i denne vakre fjellheimen på jakt etter ryper.Dette er ren rekreasjon for både to og fire bente.

Zita på jaktprøve

Idag har Zita gått jaktprøve på skog.Dommerens kritikk er som følger:En tiltalende hund som viser et velanlagt søk i god fart,fin stil og aksjon,god kontakt med fører,kom desverre ikke i fugl.
Gratulerer Zita! Dette hørtes veldig bra ut.Neste gang er det fugl i slippet ditt og da sitter premien inne!!

Zanto september 2010

Idag fikk jeg lang og hyggelig mail av Zanto.Han er blitt storebror til vesle Hannah.Han er en flott storebror som slikker og koser med henne og lar seg herje med.Gråter hun sier han ifra slik at noen kan komme å hjelpe henne.Han er en svært meget vakker gutt på 36 kg,sta,leken,glad og mere sta.Ønsker han oppmerksomhet stjeler han fortsatt en pute eller nå også lekene til Hannah.En lekegrind full av leker er jo drømmen for en leken gutt.Ellers er han et stort murmeldyr på morgenen,kvelden og hele natten.Zanto fylte nettop 2 år. 

Izzi på besøk

Jeg fikk hyggelig besøk av Izzi idag.Hun er blitt en stor flott jente på 15 kg(4 mnd)Hun fartet rundt i huset og sjekket alt var iorden siden sist hun var her med alle søsknene sine.Hun er nok den største av valpene jeg har sett hitil.Utrolig flott og mye lik sin mor.Jeg fikk masse kos av henne!Hun er som alle de andre kjærlig,sosial,litt rampete og verdens beste valp.Hun er blitt den store solstrålen på Svartskog. 

Fenriz på Torfinnstind

Andreas og Fenriz har også vært i Jotunheimen på tinderangel.De har vært på flere 2000m topper,bl.a. Torfinnstind.Det står det respekt av.Fra Østtoppen kan man faktisk se nesten helt til Oslo på en fin klar dag.Gutta tok båt inn til Torfinnsbu og lå i telt inne i fjellheimen mens de trasket 2000 m topper i området.Tøft gjort av "gutta boys"!Og her er Fenriz på Torfinnstind! 

Raga i Jotunheimen

Raga og Lisbeth har vært på masse båtturer i sommer.Raga storkoser seg og er rolig og flott i båten.Nå har de også vært på tur i Jotunheimen.Her står de på en topp og nyter synet utover Eidsbugården og halve Jotunheimen i bakgrunn.

Splæsh på en regnværsdag

I mangel på noe konstruktivt å gjøre på hytta en regnværsdag fotograferte jeg regndråper i vann.Se hvilken sur "gubbe" som dukket opp av vannet.Vann liker vist heller ikke regnvær!

Chanto og Chablis

Her er et bilde av Chanto og datteren hans Chablis.Chanto ble pappa til to flotte jenter tidlig i våres.Dessverre var det flere valper i kullet som døde av nyresvikt på grunn av en ikke påviselig infeksjon hos mammaen.

Zita på Elverum

Det er altid like hyggelig å treffe Zita og familien på Elverumsutstillingen.Zita er en rolig og behagelig hund.Hun løper som en gud i ringen etter mye trening på sykkel og løping i bånd.Hun fikk en flott 1 Ak,1 Akk!
Ck glapp med et skrik pga noe fallende kryss.
Det er forøverig skutt 84 fugl!! for Zita(hun er 2,5 år) derav er 45-50 ryper, resten skogsfugl! Noen som slår den??

Zita på Uranostind

Zita med familie har vært en uke i Jotunheimen og kost seg.Gjett om jeg også gjerne ville vært der.Finnes ikke flottere sted enn Jotunheimen syntes jeg.Til lørdag skal vi opp på Elverumsutstillingen og heie på Zita.Hun ser flott ut på bildet.Hun fikk HP sist hun var der så i år håper vi på CK.

Andreas og gutta

På Beitostølen 10 juli traff jeg Andreas som har overtatt Fenriz og Turbo,to brødre etter Epo og Chanira.I tillegg har han Kenzo.Det var tre herlige, trivelige gordonsettere.Vakre og store med et meget godt gemytt.Andreas har gjort en kjempejobb med disse hundene.De er blitt godt trent og sosialisert.Begge to har utviklet seg flott sammen med Andreas som stadig er ute å går turer med dem.
Desverre skal Turbo tilbake til sine opprinnelige eiere 1.august.Andreas kommer til å savne han voldsomt.Det samme gjør Fenriz og Kenzo.

5 juni 2010

Utrolig vakre Zero gikk til 1uk 1ukk på NKK`s utstilling i Drammen.På kritikken står det: Middels stor hanhund meget god type,god rase og kjønnspreg.Bra skåret hode,god rygg og lend.Kryss faller under bevegelse,ok underlinje ,steil fremskutt front,normal vinkel bak,god benstilling og poter,ok pels og farge,korrekt bitt med godt gemytt,ok bevegelser.
Veldig bra kritikk av en unghund!
Gratulerer,jeg gleder meg til å treffe deg på Nøtterøy.

18 mai,besøk av Røveren

Idag fikk jeg hyggelig besøk av Ronja og Therese.Ronja utvikler seg fra gang til gang jeg ser henne.Muskuløs og fin med en nå imponerende hale!
Røveren har roet seg betraktelig ned og er en veloppdragen frøken.Nå har hun vært på en vellykket due trening og tar en økt til før det er nok med duer.Siden blir det større fugl som gjelder!Therese er straks ferdig med jegerprøven.Vi får håpe det blir en fugl eller to på dem til høsten.

Hera og Tipi på besøk

Idag kom Hera ,Andrine og Morten på besøk.Hera fikk treffe moren sin og sin søster Tipi.Det ble et hyggelig gjennsyn for dem.Hera og Tipi så ut til å kjenne hverandre igjen etter sist vi var på utstilling i Bergen.Vip tok alt som vanlig med stoisk ro selv om valperommet ble nedrent av besøkende.Veldig moro var det.Vesle Andrine på 15 mnd var også med.En skjønn jentunge som straks ble husvarm og ville fra arm til arm på alle som var der.Hun er godt hundevant og syntes det var helt greit med alle hundene.Valpene derimot er jeg ikke helt sikker på om hun skjønte var vov-vov`r.Men veldig spennende var de.
Etter besøk av Hera med familie,Tipi med familie og Trine kom Anne med familie for å hilse på valpen sin.
Fullt hus denne dagen altså.Kjempegøy!!

Tipi til venstre,Vip i midten og Hera til høyere.

Moteshow Vintage

Hva gjør man ikke for å kapre kunder og skape en hyggelig dag for kundene sine?Vår datter Cathrine er butikksjef i KappAhl på Hamar.Sist lørdag arrangerte hun Moteshow Vintage med 950 hjemmebakte muffins.Hun hadde stått i flere dager hjemme og bakt(og på hytta hos oss i påsken) til den store gullmedalje(Stian vil aldri mer spise muffins).Jentene i butikken gikk selv mannequin og viste årets nyhet..klær basert på 50-talls moten.Det ble et veldig artig innslag som fikk svært god tilbakemelding fra kundene og senterledelsen.Muffinsen forsvant hver eneste en i løpet av dagen til glede for voksen og barn.  

Vip venter valper med Epo

Ultralyd 28 dagen viste at Vip venter 10 valper.Nå er det ikke unormalt at noen forsvinner underveis,de blir rett og slett absorbert i livmoren dersom noe er feil.Men vi satser på at alle 10 kommer ut ca 28 april.Vip er i fin form,litt liten matlyst de siste to dagene,også helt normalt.Nå skal hun på hytta i påsken og nyte fred og ro i fjellheimen.

Vip og Epo er parret

Så er Vip og Epo parret for annen gang.Det virket som Epo godt kjente Vip igjen fra sist gang.Han parret rutinert og elegant denne gangen og Vip stilte seg pent opp og var helt med på notene.Andre og tredje dagen tok Epo seg tilogmed tid til å kurtisere henne i et helt  minutt før han han benyttet seg av tilbudet hennes.
Jeg fikk servert nydelig middag av Marit hver eneste dag og ble vartet opp på alle bauger og kanter.Livar og Snorre tok oss med på en flott tur opp på Dronningen med en nydelig utsikt over Askøy og Sotra.Solen var også på vår side denne langhelgen.Rene påskeværet.
Vi hadde en utrolig vellykket og hyggelig tur og håper på mange flotte valper om to måneder.


I uke 12 tar vi ultralyd på Vip for å sjekke om hun er drektig og ser hvor mange valper hun har på den tiden.

Tonekollens Charming Billy Boy

Her er en hilsen fra Billy Boy.Han er broren til Vip og 5.5 år gammel.Han er en flott hund med egne meninger :-)Jeg kan huske at han som liten valp lærte "rull rundt" noe jeg syntes var veldig artig til fuglehund å være.Han bor i Revetal mens matmor for øyeblikket tar master i Australia.Nå er hun hjemme hos Billy Boy på sommerferie midt i snøkaoset.

Kim hjem på første perm.

Kim  er kommet hjem på første permisjon fra militæret i Varanger.Deilig å ha han hjemme noen dager.Han har tatt skiskytter merket som 3.beste i sin tropp nå nylig.
Sånn akkurat passe stolt mamma.....

Endelig løpetid

Så fant endelig Vip det forgodt å få løpetid den 14 februar.Nå har vi ventet og ventet men hun syntes nok at fødselsdagen for sitt forrige kull var en flott dag å få løpetid på.
Vi drar da til Bergen ca 25 februar og håper på en like vellykket parring som sist gang.

På bildet ser vi Vip og Ira på Hardangervidda på vei til Bergen for to år siden.Håper vi får en like flott tur over i år også.

Vi håper på valper utpå nyåret

Nå har vi besluttet å parre Vip og Epo på nytt.Det har vært mange henvendelser på disse to siste kullene med Vip og Chanira.Vip er en stor flott hund og har sammen med Epo gitt fine valper som viser gode takter på både jakt og utstilling.Hanhunder har begynt å vise interesse for henne så vi håper på løpetid over nyttår engang.

Kim hentet svennebrevet sitt

Tirsdag 24 november var vi i Rådhuset og så at Kim fikk svennebrevet sitt.Etter utdelelsen gikk vi til Brasseriet hvor bestefar spanderte et godt måltid mat.

Dovrefjell 2-5 desember

Denne uken har vi vært noen dager på Dovrefjell og feiret 30-års bryllupsdag sammen med hundene.Lite snø,men vi fikk brukt skiene alikevel.Mose er fint å gå på!Hundene fant store rypekull og enkelt fugler.Vi kjørte nesten på en elg og så masse moskus samt at Bjørn mente han så en ulv 100 m fra oss.Vi var også på et svært hyggelig besøk hos moren og faren til Stian som bor på Dombås.

hi 23.03.2011 15:43

| Svar

Nyeste kommentarer

29.11 | 13:39

Hei.Send meg en mail tonekollen@hotmail.com.
Jeg trenger vekt på hunden.Ferie ut året men setter deg på liste.

29.11 | 12:15

Ønsker å bestille dekken til GS 1 år
Aarbringens Black Hawk
Tlf 400 96 104

28.10 | 11:57

Send meg en mail,tonekollen@hotmail.com med ønsket tekst.

28.10 | 11:38

Ønsker å bestille 3 dekken med navn og bilde. Sort/hvit ES tisper.