Chanira og Epo`s valper
Lørdag 30 august
Fødselsdagen

Klokken 0430 startet pust,pes og grav,vannet gikk kl 0530
og første valp kom kl 0645,en gutt på 435g.
Etter 20 minutter kom gutt nr 2 på 397 g og jeg måtte hive på meg klær og styrte avgårde til bryllupsforberedelser på Olavsgård hvor bruden skulle stases opp.
Heidi og Charlotte overtok valpefødselen for meg som helst ville vært to steder på engang.
Siste valpen ble født kl 1145 like før vielsen i Strømmen kirke.
Alle valper sunne og friske,6 hanner og 3 tisper.
Lørdag 6 september
En uke gamle

En uke er gått og valpene nærmer seg dobbel vekt av fødselsvekten.Største hanhund har krabbet opp på725 g.
Valpene er fortsatt blinde og døve, og styres kun av varmesøking mot mors varme spener.De er avhengig av tispas stimulering for å tisse og bæsje.Chanira holder det rent og pent i valpekassen.Smakssansen derimot er godt utviklet noe som er viktig når de søker etter mat.
Fortsatt er det varmt og godt på valperommet,optimalt 20-22 grader.Valpene kan utmerket godt kjenne forskjell på varmt og kaldt og søker enten fra eller til en varmekilde for å unngå oppheting eller nedkjøling.Varmekilden nå er jo mor eller de andre valpene.
Valpene reagerte positivt på litt menneskekos idag og slappet av mot halsen min mens de lette etter mat.Herlig.
Torsdag 11 september

Idag passerte første valp 1 kilo og noen få øyne har fått en liten sprekk i seg.Det tar nok ennå noen dager før de er helt åpne.

Fredag 19 september
Idag har valpene klippet klørne sine for første gang.Det blir faktisk 144 klør det!!
Sånt tar tid og da er det godt å sove litt etterpå.
Valpene har begynt å leke litt med hverandre,bite hverandre og har helt klart oppdaget at de er en hel flokk.
De ser godt nå,men hørselen er ikke på plass ennå.

Og stort sett tisser valpene på aviser og ikke på teppet sitt.
3 uker gamle
Valpenes første måltid med tørrfor og det gikk ned på høykany mens Chanira sto utålmodig og kikket på.
Hun ville definitivt ha sin del av måltidet.Ikke snakk om å dele med valpene der nei.Hun er et matvrak,heldigvis,hun trenger jo masse næring for å produsere nok melk til hele gjengen.
Tirsdag 23 september
Tennene,syltynne piraja tenner er nå på vei opp.
Valpene leker mer og mer,spiser ordentlig mat tre ganger om dagen og sover sover og sover.
Inatt sov de fra kl 22 til kl 03 30 før Chanira vekket dem med et måltid mat.Deretter sov de videre til 7 30.
Torsdag 25 sept
Huffa meg idag hørte vi støvsugeren for første gang.Det var litt skummelt så de klumpet seg sammen i et hjørne og snudde rumpa til.Etter noen dager med den lyden så er det helt greit.
De hører ganske bra nå og skvetter litt til ved skarpe lyder.
Alle spiser masse og legger på seg i full fart.Mange har passert 2 kg.
4 uker gamle
Her ser vi Zero i full fart med å rive i filler en avis.For tiden den morsomste leken en valp kan tenke seg
Idag flytter valpene ned i hunderommet med utgang til løpegård hvor de får tilgang om en uke dersom været holder seg varmt.
Fredag 3 oktober
Idag ga endelig regnet seg og Chanira har kost seg ute med valpene i hundegården.Alle er nå trygge på å gå ut og setter stor pris på litt frisk luft og nye inntrykk.Valpene gjør nå stort sett fra seg ute om dagen og sover hele natten.
Lørdag 4 oktober 5 uker gamle
Fem uker gamle og idag har vi klippet klør igjen,162 stk.(med ulveklørne denne gangen)Fint vær idag og valpene har vært masse ute på dagen og satte stuen på hodet på kvelden.Gnage på ledninger er favoritten nest etter å trekke rundt med små håndklær.Mange av valpene har nå fått navn:Zero,Zanto,Raga,Turbo,Fenriz.Frost og Thomas.Alle har ikke bestemt seg helt hundre prosent ennå.
På tur
Strålende solskinn og jeg tok med valpene på biltur til Vangen skistue i Østmarka.Bilturen gikk veldig bra tross humpete veier etter flommen de siste dager.Vel fremme traff vi på en liten gruppe barnehagebarn som ville hilse på.Barna ble komandert "sitt" ,"klapp" og "ikke løft" og jamme adlød hele hurven.Valpene storkoste seg og løp rundt blandt lukter av sau hest katt kanin og masse andre spennende lukter.Etter en times tid sovnet den ene etter den andre og det var bare for oss og komme hjemover.Ingen valper ble bilsyke og sov som noen små steiner når de kom hjem mettet av nye inntrykk.
Lørdag 11 oktober
En stor dag for valpene,de fikk hilse på sin far Epo som tok en snartur over i fra Bergen.Valpene fikk være med i studio å ta bilder sammen med Epo og sammen med Snorre.Epo hadde med seg en leke til alle valpene sine som ble meget godt mottatt.Denne leken får de med seg når de drar herfra full av masse godlukter fra valper og moren og faren sin.De har blitt veid idag og fått en ny omgang med ormekur.Vel nede på valperommet sovnet de nærmest før de fikk lagt seg ned.
Lørdag 11 oktober

Her er fotomodellen Fenriz.Han poserte glimrende forran kamera.Får håpe han viser seg like bra i ringen etterhvert.

Onsdag 15 oktober
I dag har vi trent apport med tørket rype.Alle valpene apporterte rypa etter tur.På bildet seg vi T-1,Frida.Hun apporterte djervt og tok en lang runde med rypa i munnen før hun kom tilbake med den og slapp den forran bena mine.Vel vel avleveringen var vel litt flaks kanskje.....men her ligger mye godt i valpene.
Onsdag 15 oktober
Etter endt apport trening dro vi på langtur rundt hele huset og de som har sett huset vet at det ble en laaaang tur for valpene.Også var det så mye å utforske underveis så det tok sin tid.
Vel tilbake i hundegården vanket det melk og mat før de stupte til "køys".
Fredag 17 oktober
Idag stablet jeg hele bilen full med hunder igjen og dro til skogs med valpene.Det ble masse snusing og løping rundt i skogen.Over stokk og stein og bortgjemt i lyngen.Alle skvatt litt til da en fuglejeger skjøt et skudd et stykke unna,men sprang fort videre på jakt etter kongler og annet spennende å finne i skogen.Fortsatt ingen som blir bilsyke og alle sovnet på veg tilbake.
Mandag 20 oktober
Her står 9 forventningsfulle valper og lurer på hva skjer idag a?
Idag dro vi til veterinær og fikk dem ID-merket samt en full helsesjekk.Alle valper sunne og friske,ingen navlebrokk,alle testikler på plass korrekt bitt på hele gjengen.Hjerte og lunger var flotte,ører var fine,ingen problemer i maveregionen og alle lymfekjertler var ok.I hele tatt en sunn frisk gjeng.En valp manglet to fortenner i overkjeven.
Etter vet.besøket måtte vi ut og handler og fylle diesel.Valpene sov stort sett hele tiden og fortsatt ikke bilsyke.Vi var ialt ute på en 2,5 timers tur.Nok en opplevelsesrik dag.
Onsdag 22 oktober
Første avreisedag.Tre valper dro hjem til sine nye hjem idag og sine nye "søstre " og "brødre".Epi får en ny storesøster i GS Mira.På bilde ser vi hun får en siste oppdragende labb av Chanira og en liten melkeskvett.
Litt vemodig var det da de reiste,men nå trenger de mer oppdragelse enn jeg og Chanira kan gi de.De er klar for den store verden.Lykke til alle sammen.
Onsdag 22 oktober
Her er Thomas kommet hjem til storebror Oskar.
Thomas er allerede påmeldt til jakthundkurs og skal bli en stor jakthund.
Onsdag 22 oktober
Og her ligger Zero,trøtt, sliten og litt bilsyk.Men endelig hjemme i sin egen nye seng sammen med teppet fra valperommet og leken sin han fikk fra Epo.
Han har også på seg det nye flotte halsbåndet som klødde noe så infernalskt i starten.
Og så viser det seg at mamma`ne til Zero og Epi er arbeidskollegaer.Verden er ikke stor.Tipper det blir noen valpetreff på dem etterhvert.
Torsdag 23 oktober
Så er det Zanto sin tur til å dra hjem til Hønefoss.
På bildet ser vi en nybadet gutt inntullet i håndklæ.
Ikke det morsomste han har vært igjennom å bade,men å kose i håndklæ på armen etterpå,det var topp.
Torsdag 23 oktober
Her ser vi Frost tar seg en god lur på sofaen før han tar fatt på den lange veien tilbake til Lillesand. Turen tar ca 4 timer og de rekker hjem for å si hei til far i huset som drar på jakt imorgen tidlig(uten Frost denne gangen)
Torsdag 23 oktober
Siste mann hjem idag er Turbo.Han skal flytte til Oslo og tilbringe helgene hjemme i Tønsberg.Turbo skal gå valpekurs hos Vibeke Skaar.Kanskje treffer han et par andre søsken som også skal ta kurs hos henne.Nå er det bare tre hunder igjen nede på hunderommet.Nå skal de flytte opp så de ikke føler seg veldig alene.
Fredag 24 oktober

Her ligger Frida nybadet og koser seg med gotteri fra pappa Epo og venter på sine nye eiere.Idag reiser hun hjem til Tønsberg.
Og da er det to valper igjen.Nå blir det full oppmerksomhet på de to.Chanira blir vel spist opp idag før hun reiser hjem til Chanto imorgen.

Lørdag 25 oktober
Lørdag morgen sitter Raga klar og venter på Lisbeth og Siri.Imellomtiden måtte hun bare prøve å ommøblere litt i sofaen,tepper skal på gulvet takk!!! Ellers han hun og Fenriz rast rundt i huset en siste gang.
Nå ligger Fenriz her i sofaen alene og venter på sin pappa som er fastlåst på Nordsjøen i stormen på ubestemt tid.
Tirsdag 28 oktober
Idag ble Fenriz hentet og tok fatt på den lange veien hjem til Lista.
Men i tre dager har jeg hatt Fenriz her alene og storkost meg med han,han har vært med på pølsetur i skogen,lært å sove i bur hele natten og er blit veldig flink til å hente tøfler.Blir nok en apportør her og.
Lørdag var han med til Fredrikstad og sa farvel til Chanira som da flyttet hjem til sin familie igjen.
Turen til Lista gikk over all forventning,han sov nesten hele veien etter en ikke helt topp tur inn til Oslo.
Lykke til fremover Fenriz,det var ekstra leit når du dro.Kanskje jeg får passe deg når pappaen din skal på Nordsjøen om 4 uker
Onsdag 10 desember

Zanto har lagt seg godt tilrette i stolen,han har blitt en stor gutt på 14 kg.Han har i disse juletider funnet ut at det er på kjøkkenbenken det er lurt å snike seg opp på. Han rekker uten problem opp nå.Han elsker å leke i snøen og har fått flere lekekamerater hjemme på Hønefoss.I januar skal han på kurs og lære at nei betyr NEI !!

Desember 08
Frida har vokst seg stor og vakker.Hun løper i skogen i Tønsberg og masse på hytta i Uvdal. Hun er en uredd,aktiv og kosete hund.En grei jente det går ann å snakke til.Hun har også oppdaget at kjøkkenbenken er et virkelig spennende sted.Lurer litt på om de har lært det av sin bestemor Chanti.Ikke en ting kan ligge i ro på vår benk.Hun er rene eksperten i å dra frem hva det måtte være med labben sin.
Julen 08
Tonekollens Raga sammen med sin halvbror Tonekollens Bragd på Bygdøy like før jul.De to koser seg sammen,men Raga får seg en kilevink med jevne mellomrom da Bragd ennå ikke har helt kontroll over den digre kroppen sin.(ca 25 kg og 10mnd)
2.januar 09
En liten hilsen fra 16 kg tunge Frost(4mnd).Her sitter han på armen til matmor,snart må han stå på egne ben.Han er en sosial og kosete,ekstremt kosete som sine søsken og foreldre.I helgen får han ligge i sengen om morgenen,noe som egentlig ikke var lov.......
9 januar 09

Thomas i nytt dekken,nå er han "klar" for jakt.Ellers bor Thomas sammen med en katt han er veldig god venn med.De ligger og koser seg i buret til Thomas.

12 januar 09

Zanto brødfør seg på fuglenek og har kommet opp i 19 kg allerede 4mnd gammel.Et par julekuler i minus i julen hjemme hos Zanto,nisser på gulvet er heller ikke det lureste med valp i huset.Men ellers gikk nyttårsaften med raketter helt fint.

14 januar 09
Turbo ønsker alle sine søsken et riktig godt nytt år.Han feiret nyttår på hytta i Uvdal uten problemer med raketter,han var bare litt nysgjerrig.
Lørdag 24 januar
Zero var på sin aller første utstilling idag og ble jammen BIM med en flott kritikk.Nydelig Zero!!

I all lykke over Zero og Epi må vi sende en stor hilsen til Frost som har brukket klokapselen på bakbenet sitt.Hele kloen måtte trekkes ut og han blir nok sykemeldt noen uker.Stakkars lille gutt,det der er rett og slett noe herk!!
              GOD BEDRING FROST !!
29 januar 09
Og så er det stakkars Zanto.Han måtte også i drømmeland for å undersøke en kul under øyet.Den viste seg heldigvis å være en betent lymfekjertel som vanligvis går over av seg selv.Ellers er Zanto en storsnuser,han snuser så han blir sår under snuten.Nå går han på kurs og trives godt med klikkertrening som forøverig er en veldig artig og lettlært måte å trene på.
April 09
Frost i standard sovestilling i sofaen.Tåen hans er nå helt bra igjen og han er i full gang med valpekurs.
Hundegården er straks ferdig og klar for innflytting.Våren er kommet hjemme hos Frost og nå skiller han elegant ut småfugl fra større fugl.Frost er som resten av søsknene et matvrak som sluker alt fra pizza,appelsiner,bark,epler,ris og sko bare han får anledningen.Han er er en skikkelig kosegutt men samtidig en liten tøffing.Han veier nå 23 kg.
Påsken 09
Her er Turbo på påskeferie i Sverige hvor han koste seg veldig.Våren var kommet med både blåveis og hvitveis.Turbo er både grei og lettlært og har lært seg sitt,dekk,bli liggende,på plass,kom hit og søk godbit.
19 april 09
Zanto,30 kg tung og bare så utrolig vakker i kroppen!
Juli 09
Zanto har flyttet til nytt hus og ny hage.Han tar seg av hagearbeidet og graver for harde livet.Han elsker å trene apport og lydighet og være med på båt og sykkelturer.
Klikkertrening er kjempegøy og han er meget lærevillig.Han bor i vannet på varme dager og svømmer som en fisk etter lekene sine.
Søndag 22 novenber 09
Vakre, gode Frida ble i samråd med veterinær avlivet idag etter en tragisk ulykke.Vi savner deg Frida og vil alltid huske deg.
Desember 09
Her er Frost på sin ettårsdag,med fin sløyfe i båndet sitt.Dagen ble feiret med leverposteikake og masse godis sammen med to gode hundekompiser.Frost raser rundt i skogen og finner masse fugl.han har nå lært å ta stand selv om det avogtil går litt fort i svingene.han har vært på endel jakttrening i høst og ser gode resultater fra gang til gang.Dette gir mersmak.
Og i mai måned skal han få en liten bror eller søster!
Desember 09
Desemberhilsen fra Zanto som storkoser seg på fjellet.En utrolig godgutt men bestemt på hva han vil.Skorter det litt på oppmerksomheten stjeler han en pute fra sofaen og boffer litt for å fortelle at han faktiskt ER her.Dørklokken hjemme er et aldri så lite problem.Han reagerer med hopp og sprett og tjo hei i 10 min.Han elsker mennesker,litt boff og småbiting for å hilse på.Oj oj som vi kjenner oss igjen hjemme hos oss.Rent bortsett fra at vi får tre ganger så mye tjo og hei.  Zanto veier 34 kg nå,det er en svær kropp som skal styres med en mindre valpehjerne.Ikke altid lett å vite hvor "armer og ben" havner hen.
I mars mnd kommer det en liten søster eller bror til Zanto også.
Julen 09
Julehilsen fra Zero.Nå er øyeskaden hans heldigvis blitt helt bra!(han fikk en pinne i øyet i våres)Han er en lykkelig hund som elsker å base i snøen og krype opp i fanget.Drøye ett år gammel ble det felt 11 ryper for han i høst.En bragd både for Zero og matmor som ikke hadde jaktet på flere år.Litt klabb og babb men mange flotte stunder på fjellet.Han sliter litt med "fjortis" problemer med de er over neste til år!Nå skal skiene og trekkselen frem,det skal bli moro.
Januar 2010
Nyttårshilsen fra Raga til alle søsken.Hun er blitt en racer til å trekke på ski både med og uten storebror Bragd fra Vip sitt kull.Her sitter hun med sokker på alle labbene sine.Det er veldig kjekt med sokker for å unngå ising på skiturer noe som er veldig irriterende.
Mars 2010
Her sitter Frost godt og varmt ved bålet etter en skitur.Det er veldig godt å se at Frost blir tatt godt vare på og får på seg noe varmt i pausen.Også hunder trenger å få på et dekken i kulden.Ellers er Frost fortsatt en herlig sosial gledesspreder og en energibunt.En skikkelig jentegal gutt er han blitt nå i puberteten men det roer seg nok ned om litt.Nå er Frost på vinterferie mens mor og far handler ny stor bil til både bur og barnevogn.Babyen kommer om ikke altfor lenge og Frost blir ikke lenger enebarn. 
Mars 2010
En dag i mars var jeg heldig å få være med Thomas og Bjørnar på duetrening på Tyritun fuglehundsenter.Thomas hadde ikke tidligere vært i stand.Skal si gutten våknet denne dagen,han hadde et flott søk,fant alle duer og frøs i stand.Thomas er blitt en svær flott muskuløs gutt på 31 kilo,svært lik sin far.
April 2010
Thomas er godt igang med apport trening nå.De jobber etter metoden til Vibeke Skaar som hun beskriver i boken sin.For øyeblikket tar han villig imot bukken.Gleder meg til å se han med rypa i munnen🙂
Fredag 18 juni
Her ser vi gutta boys...Fenriz og Turbo samt Kenzo.
Fenriz og Turbo ble omplassert siste året og jammen var ikke Andreas snauere enn at han med noen mnd mellom rom tok til seg begge to.Nå koser gutta seg på Beitostølen sammen med Kenzo.På hjemmesiden www.branch-valley.com kan dere lese mer om gutta boys.
Fredag 18 juni
Her står vakre Frost og kikker utover Lillesand.Er det noe fugl i sikte tro?Nå har Frost fått vesle søte Heine i hus.Han er bare bittelitt sjalu og oppfører seg veldig pent.Han går pent sammen med barnevognen og lager noen krumsprell når babyen får mat akkurat når har tenkte seg ut på tur!Heldigvis har han fått god hjelp i venner og familie til turhjelp så han lider ingen nød i disse båndtvangtider.Men jeg tipper han gleder seg vilt til høsten igjen.
Zanto september 2010
Så er Zanto også blitt storebror.Vesle Hannah får lov å herje med han uten at han sier noe som helst.Han fikk prøve å trekke på ski i vinter noe som han satte utrolig stor pris på.Nå trekker han som en gal både på ski og med sykkel, han går nesten i spinn når han ser skiene eller sykkelhjelmen.Han er en muskuløs gutt på 36 kg.Han er en veldig glad gutt som logrer med hele seg og spetter og hopper i pur glede.Han har begynt å skjele litt på øyet sitt men øyespesialister finner ikke noe galt og han er heldigvis ikke plaget av det.
November 2010
På bildet ser vi Epi og Zero,to gode venner og søsken.
I høst har Zero "knekt koden" for jakt.Til mors store tårevåte glede tok han stand på fugl iår.Det finnes ikke noe flottere enn å se hunden sin i stand for første gang.I  år har han vært på jakt med en eldre erfaren hund og det var akkurat som en kunne se at "Petter Smart lyspæren" lyste opp og alt falt på plass.At det ikke ble skutt fugl for han iår var slett ikke hans feil forteller en noe beskjemmet mor om sine skyteferdigheter.Nå har de nettopp vært på fjellet sammen med Epi og hatt noen fantastiske dager i fjellet.Zero og Epi er perlevenner og viste tydelig at de kjente hverandre igjen siden sist de traff hverandre.Zero har ikke dekken på bildet.

| Svar

Nyeste kommentarer

29.11 | 13:39

Hei.Send meg en mail tonekollen@hotmail.com.
Jeg trenger vekt på hunden.Ferie ut året men setter deg på liste.

29.11 | 12:15

Ønsker å bestille dekken til GS 1 år
Aarbringens Black Hawk
Tlf 400 96 104

28.10 | 11:57

Send meg en mail,tonekollen@hotmail.com med ønsket tekst.

28.10 | 11:38

Ønsker å bestille 3 dekken med navn og bilde. Sort/hvit ES tisper.